Filmoverraskelse!

Du sitter i kinosalen og aner ikke hva du skal få se. Ikke før filmen begynner å rulle og tittelbildet lyser mot deg, vet du det. Og da sitter du der. Det er konseptet bak Cinematekets Troll i eske.

Har du aldri fått med deg Cinematekets overraskelseskvelder en søndag i måneden? da har du gått glipp av noe stort. Her har du sjansen til å se en film før den kommer på kommunale kinoer. Filmen kan dukke opp dager, uker eller måneder senere for resten av byens befolkning.

Troll i eske må være Cinematekets mest populære konsept. Kinosalen er bestandig stappfull. Og skal du sikre deg billett, må du belage deg på å stikke innom Filmens Hus et par timer i forveien. Populariteten skyldes kanskje spenningen i det uvisse, samtidig som man vet man får se en god film før alle andre. Å gjette og å håpe på hvilken film det kan være på forhånd, er også en del av opplegget.

Virker det skummelt å gå filmkvelden uvisst i møte? Det er litt av vitsen! Men Cinemateket er som regel snille når det gjelder utvelgelse av filmer. Samtidig som du får GOD film. I januar kunne du for eksempel sett den populære «Snikende Tiger, Skjult Drage» før alle andre. Nå i februar hadde du en eksklusiv mulighet til å se en film som kanskje ikke kommer på kino overhodet. Joel Schumachers «Tigerland». En film det absolutt var verdt å få med seg.

Og andre filmer som du kunne tatt en sniktitt på har for eksempel vært «Fargo», «De fortapte barns by», «Face/Off», «Festen», «The Matrix», «American Beauty», «Ghost Dog», «Magnolia», «Detektor», «Tilsammans», «O Brother where Art Thou» og «Nurse Betty».

Møt opp fri for forutintatte meninger om filmen du ikke vet du skal se, og la deg overraske!