Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Filmpenger til Island

I 1995 fikk den islandske forfatteren Einar Mar Gudmundsson Nordisk Råds litteraturpris for «Universets engler». Nå skal Fridrik Thor Fridrikson lage film av den prisbelønte boka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble «Universets engler» tildelt 800 000 kroner i produksjonsstøtte fra det norske AV-fondet, og dermed er det klart for filminnspilling på Island i sommer.

Bak filmen står islandske Fridrik Thor Fridrikson, som hadde stor suksess med «Djeveløya» for to år siden. Norske Egil Ødegård og Filmhuset AS er medprodusenter. Filmen får premiere på Island til jul, og kommer til Norge først på nyåret.

«Universets engler»handler om en ung mann som etter å ha fått diagnosen schizofreni tvangsinnlegges på sinnssykehus. Romanen er basert på historien om forfatterens bror.- Du kan si filmen blir Islands svar på «Gjøkeredet». Kall det gjerne en svart komedie, sier medprodusent Egil Ødegård.

Skuespillerne er ennå ikke spikret, men det er klart at den skal filmes av den norske fotografen Harald Paalgård.

Fridrik Thor Fridrikson ble i 1992 Oscar-nominert for «Reisen tilbake».