Filmpirater kan koste milliarder

Det kan koste filmindustrien svært dyrt hvis de ikke tar ulovlig nedlasting alvorlig.

Filmindustrien risikerer å tape nesten 3.3 milliarder kroner årlig hvis de ikke klarer å finne en løsning på ulovlig nedlasting av film på verdensveven.

Dette hevder en rapport skrevet av Informa Media Group ifølge avisa Guardian. Rapporten spår at salg av film på nettet vil gi nesten 6.2 milliarder kroner i årlige inntekter i 2010. Men klarer filmindustrien å løse problemet med internettpirater vil inntektene øke til nesten 9.5 milliarder kroner.

- Internett vil ikke ha like alvorlige konsekvenser for film som musikk. Men det er grunn til bekymring og det kan bli et alvorlig problem, sier rapportens forfatter Adam Thomas til Guardian.

Et annet problem er at uferdige versjoner lekkes ut på nettet. Dette kan i verste tilfelle føre til mye dårlig forhåndsomtale basert på en film som ikke er ferdig.

Det er først i den senere tid at nettet har truet Hollywood og filmselskapene. Grunnen er datamengden i filmer er så stor at det fører til svært lang nedlastingstid. Men etterhvert som teknologien utvikles kan filmpirater på nettet bli et større og større problem for de som i dag tjener store penger på filmens verden.

<B>SUKSESS:</B> Filmen «Pirates Of The Caribbean» er en av årets store suksesser. I framtida kan digitale pirater true slike suksesser økonomisk.