Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

FilmQuart

På selve den amerikanske najsonaldagen 4. juli krigen mot Canada løs på Fiskebrygga i Kristiansand i forbindelse med filmQuart. Da er det klar for gigantisk utevisning av kultfilmen «South Park»

Når Detektor lanseres på Quart, to måneder før ordinær er dette åpenbar en nøye uttenkt del av filmens promo-plan. Med navn som Erlend Loe på manus og Pål Jackman som debutregissør på langfilm og ikke minst Mads Ousdal på lerretet. Forhåndsvarselet går på at filmen er særdeles severdig og kommer til å treffe bra. På Quart kan du være blant de aller første til å vurdere dette på Fønix-sentereeet torsdag 6. juli. For å få billetter til denne visningen må du gå på lanseringen i Filmhallen dagen før. Men filmens internettsider er kommet opp www.detektor.no.

Her har du til å være først på filmen ved å sette deg opp på invitasjonslista til den ordinære premieren den 25. august i de største byene.

To sjarmører: Tom og George

En av sommerens store filmer er John Woos «Mission Impossible II». Tom Cruise gjentar sin rolle som mesterspionen Ethan Hunt med sans for umulige oppdrag. Du kan også se George Clooney i actiondrama til havs i «Den Perfekte Stormen» - nesten en måned før resten av landet får nyte godt av filmen.

Trofasthet og dyre hoteller

Mest interessant er muligens «High Fidelity». Bestselgeren av Nick Hornsby hadde USA-premiere i vår. Nå kommer den til Norge den 8. august, men Quart'ere får altså en unik mulighet til å forhåndsdømme filmen både på nattvisningen onsdag og i filmhallen torsdag. Hete navn i denne er John Cusack og Lisa Bonet.

Du har også muligheten til å se Mel Gibson i en noe smalere variant enn i en standard kassasuksess fra Hollywood. Mel Gibson spiller i Wim Wenders siste film «The Million Dollar Hotel», som Bono og U2 har laget filmmusikken til.

Følg med på Dagbladet: på nettes forhåndsanmeldelser av filmene under Quartfestivalen!

PÅ LETING: Mads Ousdal spiller ung mann på søken etter sin identitet i «Detektor»
4 JULI HELTEN: Clooney og «Den Perfekte Stormen» var den store heltene når dollarne rullet inn 4 juli helgen i USA.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling