I USA har Pokémon GO fått stor suksess, kort tid etter utgivelsen av spillet. Hør hva folk - og politiet - mener om spillet. Video: NTB Scanpix / Reuters Vis mer

Filmrettighetene til «Pokémon» er solgt

Er nå i samme selskap som «Godzilla» og «King Kong».

.(Dagbladet): «»Pokémon er tilbake for fullt, og verden har gått mann av huse takket være mobilspillet «Pokémon Go», som nylig ble tilgjengelig i Norge.

Etter en uke med rykter har produksjonsselskapet Legendary nå inngått en avtale med japanske The Pokemon Co., skriver Hollywood Reporter.

Denne gangen blir det en helaftens spillefilm uten animasjon som vil følge «Detektiv Pikachu», en helt ny karakter i Pokémon-universet

Spillet alle snakker om har blitt en gedigen suksess, og i løpet av dets første uke ble det lastet ned over 15 millioner ganger. Til og med Oljefondet tjener penger på Pokémon.

Nintendos aksjer økte med 57 prosent som følge av spillets lansering, skrev The Guardian kort tid etter lanseringen.

Følgelig har interessen for å gjøre en spillefilm basert på det populære universet blitt aktuelt.

Etter 19 animasjonsfilmer skal vi nå få se hvordan universet blir seende ut med ekte mennesker.

Hva den nye filmen skal handle om og historien til karakteren er, er foreløpig ikke kjent, men produksjonsstart er satt til 2017.

Legendary har tidligere produsert filmer som «Warcraft», «Godzilla» og «The Hangover».

Til neste år gir de ut «Kong: Skull Island», en film som skal fortelle opprinnelseshistorien til «King Kong».

Server-problemer

Lørdag ble det populære spillet «Pokémon GO» mulig å laste ned for norske brukere.

Kort tid etter at spillet ble tilgjengelig for brukerne her til lands ble det fort klart at noe var feil og meldingene begynte å tikke inn på spillets norske facebookgruppe.

Senere samme dag skrev «Pokémon GO» på sin Twitterkonto at det hadde server-problemer, og at de jobbet på spreng med å fikse dem.

– Trenere, takk for at dere har vært tålmodige. Vi har den siste tiden jobbet hardt for å utrede server-problemer slik at vi kan lansere spillet i flere land i de kommende dagene, skrev «Pokémon GO» på sin nettside.

Uaktsom jakt

Lørdag kveld var Michael Sanner (26) fra Elverum på vei til byen med en kompis. På veien spilte de Pokémon Go, og da kameraten kom over en Pokémon, og Sanner skulle hjelpe til, gikk det hele galt.

- Klumsete som jeg var, velta jeg over sykkelen og rullet ned bakken. Jeg landet stygt på skulderen og skjønte med en gang at noe var brukket, fortalte 26-åringen.

Samme dag måtte to tenåringsgutter på jakt etter en Pokémon-figur stoppes av politiet da de klatret på utsiden av et sykehjem i Mo i Rana.

De siste ukene har medier verden over fortalt utrolige historier fra brukere av spillet. Her kan du lese sju utrolige Pokémon Go-historier.

POKÉMON GO INTRODUKSJON: Mange lurer på hva Pokemon GO egentlig er, hva det går ut på og hvordan det spilles. I denne videoen viser vi de første, enkle tingene man skal prøve å oppnå. Video: Herman Borgstrøm / Dagbladet. (Skjermopptak) Vis mer

Pokémon Go

● Pokémon Go lar spillere fange, bekjempe og trene Pokémon som vises på mobiltelefonens skjermbilde som om de fantes virkeligheten.

● Når spilleren logger inn i appen første gang skaper spilleren sin avatar. Etter at avataren er skapt, vises den ved spillerens nåværende posisjon sammen med et kart over spillerens nærmeste omgivelser.

● På kartet finner spilleren en rekke PokéStops og Pokémon-treningssentre. Disse er vanligvis plassert ved identifiserbare landemerker, som for eksempel offentlige kunstverk, historiske steder, monumenter eller andre interessante steder.

● Forskjellige typer Pokémon er bosatt på forskjellige steder, for eksempel finnes det vann-Pokémon som regel i nærheten av vann.

● Når spilleren møter en vill Pokémon kan spilleren kaste en Poké-ball på den. Hvis spilleren lykkes med å fange en Pokémon får spilleren den. For å lykkes må spilleren bruke riktig kraft, rett timing og riktig type Poké-ball.

● Når spilleren har fanget en vill Pokémon belønnes spilleren med to typer spill-valuta, sukkertøy og stjernestøv.

Kilde: Wikipedia.org