Filmrettighetene til uutgitt Nesbø-bok solgt til USA

Warner Bros har kjøpt filmrettighetene til «Sønner» som kommer i mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Boka «Sønner» skal etter planen slippes i mars neste år, men er allerede ferdig skrevet. Og filmrettighetene til boka er allerede solgt til det amerikanske produksjonsselskapet Warner Bros.

Også «Politi», som slippes ved midnatt, har stått ferdig i over et år.

- Den var faktisk ferdig for rundt ett år siden. Den og «Gjenferd» ble skrevet i ett langt strekk og jeg hadde egentlig en plan om å gi den ut rett etter «Gjenferd», men så ble den en enkeltstående bok som stod godt for seg selv. Og da ble det ikke så naturlig og vi ventet dermed med å gi den ut, sier Jo Nesbø til Dagbladet.

Nesbø har de siste årene hatt mye å gjøre med film. «Hodejegerne» ble regissert av Morten Tyldum og hadde Aksel Hennie i hovedrollen som Roger Brown. Filmen har hatt suksess både i Norge og i utlandet. Nesbøs barnebok «Doktor Proktors Prompepulver» spilles inn i disse dager, og Nesbø skrev også manuset til «Arme Riddere», som kom ut i 2011.

I 2011 ble det også kjent at regissøren Martin Scorsese skulle filmatisere Snømannen. Det har derimot latt vente på seg, og det ble tidligere i år kjent at produksjonsselskapet hadde forhørt seg med andre regissører om å lage den første filmen om politimannen Harry Hole.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer