Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Filmskaper fikk 50 000 kroner av Giske

Se hvorfor her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Lei «Bawke» - rett på din datamaskin

  (Dagbladet.no): Regissøren Hisham Zaman fikk i går Regjeringens menneskerettighetspris for norsk kortfilm av kulturminister Trond Giske.

  31-årige Zaman er tidligere elev ved Den norske filmskolen, og fikk prisen for sin kortfilm «Bawke».

  - Med «Bawke» har Hisham Zaman laget en film som berører uhyre sterkt. Og fra denne emosjonelle reaksjonen er veien kort til en etisk diskusjon. Samtidig er dette en åpen film, i den forstand at vi verken blir fortalt hvordan det ender eller hva vi skal mene om problemstillingene som reises. For Bawke gir ingen svar, men den stiller en rekke viktige spørsmål, uttaler juryen i pressemeldingen.

  «Bawke» handler om en far og en sønn som tar seg ulovlig inn i Norge for å søke asyl.

  Zaman har tidligere mottatt hovedprisen under kortfilmfestivalen i Grimstad, og Regjeringens menneskerettighetspris er på 50 000 kroner.

  I løpet av neste år får hans novellefilm «Vinterland» kinopremiere.

  Se videointervju med Zaman her

 • Lei «Bawke» - rett på din datamaskin
VANT PRIS: Med «Bawke» har Hisham Zaman laget en film som berører uhyre sterkt, uttaler juryen. Foto: LARS MYHREN HOLAND
VANT PRIS: Med «Bawke» har Hisham Zaman laget en film som berører uhyre sterkt, uttaler juryen. Foto: LARS MYHREN HOLAND Vis mer
Hele Norges coronakart