Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Filmskaperen ble stoppet av politiet etter protest mot Donald Trump: - Du er redd for busemannen

Michael Moores kampanje mot Trump deles flittig i sosiale medier.

NY PROTEST: Michael Moore har satt igang en storstilt protest mot Donald Trump. Foto: Andrew H. Walker/REX/Shutterstock
NY PROTEST: Michael Moore har satt igang en storstilt protest mot Donald Trump. Foto: Andrew H. Walker/REX/Shutterstock Vis mer

(Dagbladet): Filmskaper Michael Moore er kjent som en kontroversiell dokumentarist som har fått kritikk for sine metoder. Han har også skapt debatt med filmer som «Bowling for Columbine» og «Fahrenheit 9/11».

Nå har han satt i gang et nytt prosjekt som får oppmerksomhet.

Denne uka stilte filmskaperen seg opp utenfor Trump Tower i New York for å protestere mot Donald Trump og eiendomsmogulens utsagn om å forby alle muslimer innreise til USA.

Mye delt i sosiale medier Michael Moore protestert mot presidentkandidaten med en plakat med påskriften «We are all muslim», men filmskaperen ble fort stoppet av politiet, skriver nettstedet Contact Music.

Moore tok imidlertid bilde av protesten, og bildet sprer seg raskt i sosiale medier. I skrivende stund er protesten som støtter verdens muslimer delt av nesten 300 000 personer på Facebook.

Ved siden av bildet har Moore lagt ut et åpent brev til Donald Trump både på Facebook og på sin egen nettside

Protestbrev I brevet forteller Moore om den eneste gangen han møtte Trump, under et talkshow i 1998, hvor han hevder at Trump var redd for filmskaperen og oppførte seg som en tredjeklassing. 

Nå mener filmskaperen Trump oppfører seg enda mer barnslig.

- Som mange andre sinte, hvite menn, er du redd for en busemann som er ute etter deg. Og busemannen i ditt hode er muslimer. Ikke bare de som har drept, men alle muslimer, skriver han.

Today I went & stood in front of Trump Tower & held a sign until the police came. Then I went home & wrote Donald a...

Posted by Michael Moore on 16. desember 2015

Moore skriver at han har vokst opp med tanken om at alle er brødre og søstre uavhengig av bakgrunn.

- Det betyr at hvis du ønsker å forby muslimer i USA, er du først nødt til å utestenge meg. Og alle andre, skriver han.

- Vi er ikke et land av sinte hvite menn. Her er litt statistikk som kommer til å få håret ditt til å spinne: 81 prosent av velgerne som skal stemme fram en president neste år er enten kvinner, fargede folk, eller unge mennesker mellom 18 og 35. Med andre ord, ikke som deg. De er ikke folk som vil ha deg som leder av landet sitt.

Filmaktuell Michael Moore er snart filmaktuell med filmen «Where to Invade Next» som har premiere i USA lille julaften.

Nylig ble det kjent at norske Trond Blattmann, tidligere leder av Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli-hendelsene, medvirker i Moores «Where to Invade Next». Her forteller Blattmann om sitt forhold til massemorderen og dødsstraff.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media