BEDT TA PÅ PUSH-UP BH FØR AUDITION: Rose McGowan likte ikke invitasjonen hun fikk til audition. Foto: NTB Scanpix
BEDT TA PÅ PUSH-UP BH FØR AUDITION: Rose McGowan likte ikke invitasjonen hun fikk til audition. Foto: NTB ScanpixVis mer

Filmstjerne bedt bruke push-up-BH og stramme bukser på audition

Rose McGowan delte kroppsfiksert auditioninvitasjon med omverden. Adam Sandler får skylda.

(Dagbladet): Rose McGowan har spilt i 51 filmer og tv-serier siden tidlig på 90-tallet, og er kanskje aller mest kjent som Paige Matthews i hitserien «Charmed». 

Den amerikanske skuespillerinna fikk nylig invitasjon til audition til rolle i en ny film, men framfor å trappe opp på prøven, valgte McGowen heller å dele instruksjonene som fulgte med manuset hun ble tilsendt.

McGowen reagerte sterkt på instrukser om å møte opp i barmfager og stram bekledning. 

«Vennligst les det vedlagte manuset før du kommer inn så du forstår sammenhengen i scenene. Garderobe notis: Sort (eller mørk) stram topp som viser kløft (push-up-BH oppfordres). Og stramme bukser eller jeans. Ingenting hvitt» lød instruksen til kvinnene som ønsket en rolle i en nye filmen.

Madam Panhandler Uten at McGowan sier det i klartekst, retter hun klare beskyldninger mot komistjerne Adam Sandler for å stå bak den kroppsfokuserte castinginvitasjonen. 

«Navnet på den mannlige stjerna rimer på Madam Panhandler» tvitret hun sammen med klesinstruksen.

McGowen tvitrer også at hun ble fornærmet over at filmproduksjonen ba henne «lese manuset for å forstå sammenhengen». 

«Ingen BH» Sandler har tidligere blitt kritisert for stigmatiserende filmproduksjon. I april i år sa ni urinnvånske skuespillere opp på dagen under innspillinga av «The Ridiculous Six».

De hevdet at manuset til filmen, hvor person hadde navn som «Ingen BH» og «Beverånde», var nedverdigende mot deres kulturelle arv.

Påstanden kategorisk avvist av Netflix, som produserer filmen sammen med Sandler.