Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Filmstjerne-kidnapper kan søke amnesti

Den beryktede banditten Veerappan, som har kidnappet det indiske filmidolet Rajkumar, kan søke om amnesti for sine tidligere forbrytelser. I bytte vil det indiske folk få tilbake den 72 år gamle skuespilleren.

Hvis Veerappan får amnesti, setter indiske myndigheter strek over 120 drap og andre forbrytelser kidnapperen er siktet for. Veerappan har tidligere kidnappet offentlige tjenestemenn og naturfotografer, melder nyhetsbyrået Reuters.

En representant for styresmaktene i delstaten Karnataka, hvor Rajkumar er mest populær, forventer at et amnestikrav vil komme om kort tid.

- Vi tror grunnen til at Veerappan har kidnappet Rajkumar, er at de tidligere kidnappingsofrene ikke var viktige nok til at myndighetene ville ta kravene hans på alvor, sier den anonyme tjenestemannen til Reuters.

Rajkumar ble kidnappet søndag kveld, og fans av filmstjernen gikk i går amok i Karnatakas hovedstad, Bangalore. En indisk organisasjon har også krevd generalstreik i protest mot kidnappingen.

Rajkumar har spilt i 210 filmer, og er en kultfigur i Karnataka.

ETTERSØKT: Kidnapperen Veerappan.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media