Filmstjerner samarbeider om spill

John Woo og Clive Barker lager skrekk. Se video!

(Dagbladet.no): Filmregissør John Woo har i lengre tid vært opptatt av å lage dataspill (og filmer basert på dem), og har derfor opprettet spillutviklerfirmaet Tiger Hill Entertainment. Fra før er det kjent at Woo er dypt inne i utviklingen av ninjaspillet «ShadowClan», men i går ble det kjent at han også har flere spill skjult i ermet.

Nå kan Gamespot melde at Woo har gått i ledtog med skrekkmesteren Clive Barker, mannen bak blant annet «Hellraiser»-filmene.

Resultatet av samarbeidet skal bli til «Demonik», et skrekkspill myntet på neste generasjons spillkonsoller.

Clive Barker har selv full styring over historien, karakterdesign, filmsnutter og casting til stemmene i spillet - samt at han har en opsjon på å skrive og regissere filmen.

Jepp, du leste riktig: Her er alt lagt til rette for at spillet og filmen kan utvikles samtidig, men det er spillet som i første rekke står i fokus.

- «Demonik» kommer til å bli en intens spillopplevelse. Jeg har det veldig gøy når jeg nå beriker mytologien i spillet, samt polerer karakterne til de til slutt vil skinne. Og, selvfølgelig, tilføyer litt Barker-darkness. «Demonik» kommer til å bli et spill du spiller med svette hender, uttaler Barker i en pressemelding.

Utover dette er det ikke mye Majesco, som kommer til å utgi spillet, kan fortelle om «Demonik» annet enn at det er et «tredjepersons actionspill som lar spilleren kontrolle den ultimate bad guy - som forårsaker kaos ved hjelp av en mengde innovative og spektakulære krefter og evner».

Om man ser på traileren de har sluppet, så kan man se at en av disse kreftene er gravitasjons-relatert - noe vi først så i «Half-Life 2».

Regn med at det slippes mer info om spillet på E3-messen, som nå nærmer seg med stormskritt ...