Filmstjerner til teatret

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): London er i dag utvilsomt senteret for engelskspråklig teater. Hollywood-stjernene står i kø for å spille her, selv om de må nøye seg med lave lønninger. De som er vant med millioner, får bare 3200 kroner i uka på en London-scene. Nicole Kidman starter 10. september på Donmar-teateret i «The Blue Room». David Hare har tilrettelagt Arthur Schnitzlers «La Ronde».

Teateret opplyser at Nicole Kidman og hennes mann Tom Cruise var faste gjester mens de bodde i London i over et år, for å spille inn en Stanley Kubrick-film. Hun likte det vesle Covent Garden-teateret så godt at hun fikk lyst til å spille der selv.Peter Hall har vært i USA og skaffet seg Mandonna. Hun skal spille Maggie i Tennesse Williams' «Katt på hett blikktak», trolig neste sommer. Peter Hall så henne på scenen i New York og fant at hun ville være ideell. Madonnas drøm har vært å få spille i London og nå har Peter Hall Piccadilly-teateret til sin disposisjon. Han har også klart å få Jessica Lange hit fra USA. Hun skal spille i O'Neills «Lang dags ferd mot natt» i januar. Emma Thompson kommer på Donmar-teateret etter Nicole Kidman. Det er ofte de mindre teatrene som har de mest spennende oppsetningene. De som er mest i vinden er Young Vic, Almeida og Donmar, men det er også verd å undersøke hva som går på Tricycle i Camden eller Hampstead Theatre i Nord-London. Hampstead venter stort innrykk av unge mennesker når filmstjernen Ewan McGregor, kjent fra «Shallow Grave» og «Trainspotting», kommer dit i midten av november i et stykke som kalles «Little Malcolm and His Struggle Against the Eunuchs». Er det bare for å fylle setene at teater-sjefene satser på filmstjerner? Det spiller en rolle, innrømmer Peter Hall, men han vil ikke satse på kjente navn som ikke kan spille teater. Deres evner som skuespiller teller mest, forsikrer han. Nylig avsluttet Juliette Binoche sitt engasjement på Almeida. Hun spilte i «Naken», og hennes opptreden var så god at man tilga at stykket ikke svarte til forventningene. Hun og andre filmstjerner velger London fordi det gir prestisje, fordi kritikerne vet hva de skriver om og publikum ikke legger skjul på hva de synes om stykket og skuespillerne.

Nilcole Kidman er ikke den eneste Hollywood-stjernen som er på vei til London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer