Filmstøtte til spillsuksess

Norges mest populære dataspill får en oppfølger. Slik blir «Drømmefall» som skal avløse «Den lengste reisen».

FunCom ga i 1999 ut PC-spillet «Den lengste reisen», som etterhvert skulle vise seg å bli en internasjonal salgssuksess. Spillets kvinnelige hovedperson April Ryan (som Synnøve Svabø ga stemme til) fikk en stor fanskare - og de gleder seg utvilsomt til det kommende gjensynet.

«Drømmefall» skal oppfølgeren hete, og i dag fikk FunCom 1,6 millioner kroner av Norsk Filmfond til å utvikle oppfølgeren til «Den lengste reisen».

- Hundretusenvis av spillere verden rundt han lurt på når det neste kapittelet i «Den lengste reisen» kommer. I årevis har både spillmedier og fans etterspurt denne oppfølgeren, og vi erkjenner nå at de fortjener sagaens neste kapittel, sa FunComs administrerende direktør Trond Aas i en pressemelding i mars i fjor.

Røper handlingen

I begrunnelsen for tildelingen røper Filmfondet store deler av handlingen i «Drømmefall»:

«Drømmefall» er en naturlig videreutvikling av den verdenen som ble skapt i forbindelse med «Den lengste reisen», den største norske spillsuksess noensinne. Produsenten ønsker i «Drømmefall» å utvikle en full 3D-verden med elementer av action, som sniking, klatring, svømming og, dersom spilleren ønsker det, kamp mot de onde kreftene i spillet. Det bærende elementet er likevel historien. Året er 2219. En ung kvinne, Zoë Castillo, avdekker en konspirasjon om å kontrollere menneskeheten gjennom drømmer. Hennes ferd leder henne til et høyteknologisk selskap i Japan som utvikler en maskin for å manipulere folks drømmer og høste deres drømmeenergi. Zoë finner ut at det bare fins én der ute som kan hjelpe henne: April Ryan. Men først må hun, og spilleren, finne henne. Historien er for det meste lineær. Innenfor hvert aspekt av spillet er det en viss grad av ikke-lineæritet. Det vil også være flere løsninger på problemene og flere alternative utfall som vil påvirke spillets og fortellingens flyt.

Det totale utviklingsbudsjettet for spillet er 3,3 millioner. «The Longest Journey», som det over tre år gamle spillet het på engelsk, vant en lang rekke priser da det kom.

OPPFØLGER: FunCom får 1,6 millioner for å lage oppfølgeren til spillsuksessen fra 1999.