STREIKETRUSSEL: Dorthe Skappel og Aune Sand er to av deltakerne i høstens Skal vi danse på TV 2. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.
STREIKETRUSSEL: Dorthe Skappel og Aune Sand er to av deltakerne i høstens Skal vi danse på TV 2. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.Vis mer

Filmstreik truer populære TV-produksjoner

Stjernekamp, Farmen, Skal vi danse og Heimebane venter i spenning på mekling fram til lørdag.

530 medlemmer i Norsk Filmforbund kan bli tatt ut i streik. Det vil i tilfelle ramme TV-produksjoner som Stjernekamp, Farmen, Skal vi danse og Heimebane.

Ifølge Medier24 melder forbundet at de kan ta ut 380 medlemmer fra TV-underholdning og 150 medlemmer fra TV-drama i streik dersom meklingen med Virke hos Riksmekleren ikke løser seg innen midnatt natt til lørdag 1. september.

I en pressemelding skriver Filmforbundet at streiken blant annet kan true de fire produksjonene, samt andre dramaserier og underholdningsprogrammer som er under produksjon.

Shigeru Miyamoto, skaperen av blant annet Super Mario, er kritisk til spilltrenden Fortnite blant annet er en del av. Han oppfordrer spillselskaper til å IKKE gjøre som Fortnite-skaperne. Christopher Robin forteller hvorfor. #fortnite #freetoplay #supermario Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram... Vis mer

- TV-arbeiderne spesielt tjener 25 prosent under gjennomsnittet i Norge. Det er en ganske ekstrem situasjon som betyr at dette er folk som i framtiden ikke kan stifte familie fordi de ikke har råd til det.

- På den annen side er det høyt utdannede folk, og vi mener det er urimelige forhold som det bør tas tak i nå, sier forbundets daglige leder Even Stormyhr.

Bransjedirektør Torbjørn Urfjell i Virke produsentforening opplyser at han ikke kan kommentere innholdet i forbundets pressemelding.

Å kommentere mekling på denne måten er det klare regler om. Jeg vil ikke ødelegge for at vi skal bli enige, sier han.

SKAL VI DANSE: Deltakerne til Skal vi danse har blitt lansert, kunstneren Aune Sand er blant kjendisene som skal være med i årets sesong av suksess-serien «Skal vi danse». Han avslørte både det ene og da TV2 lanserte deltakerne. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer