Filmtilsynet: Ja til film om nekrofili

Statens filmtilsyn har for første gang godkjent en film om nekrofili. Filmtilsynets direktør Tom Løland tror enkelte kinogjengere vil finne «Kissed - en uvanlig kjærlighet» støtende.

Sensurvedtaket er historisk. Tidligere har nekrofili vært bannlyst på norske kinoer.

  Filmen det er snakk om er debutfilmen til den canadiske Lynne Stopkewitch. Den handler om Sandra som siden 12-års alderen har vært opptatt av døde ting. Hun begynner å arbeide i et begravelsesbyrå, hvor hun etter hvert utvikler og begynner å praktisere nekrofili. Filmen har fått lovens strengeste sensurgrense - 18 år.

- Ikke spekulativ

- At temaet i seg selv er problematisk behøver ikke å bety at en film om samme tema er problematisk. Vi mener at historien i denne filmen fortelles på en måte som ikke er spekulativ. Det som kan være problematisk er en tendens til å gjøre nekrofili estetisk, fordi filmen er svært vakker, sier direktør Tom Løland i Statens filmtilsyn.
  - Vises det samleiescener med døde i filmen?
  - Ja, det er flere slike scener, men selve akten vises ikke. Rent bildemessig er dette en 15-års film, men fordi temaet er meget forbudt har den fått en aldersgrense på 18 år. Dette er en ren moralsk avgjørelse, sier Løland.
  Filmtilsynet regner med reaksjoner.
  - Jeg tror nok noen kan oppfatte filmen støtende, sier Løland.