Fin Pitbull-oppfølger

Nye problemer for den rare duoen Jim og Pitbull-Terje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Endre Lund Eriksen suste som en komet inn i barnebokverdenen for fire år siden - for det første hadde debutboka hans en tittel man ikke glemte så lett, for det andre var historien både god, morsom og velskrevet.

Meningsfylt

Det nytter ikke å selge ei bok på et morsomt ordspill i tittelen, og «Pitbull-Terje går amok» hadde atskillig mer å by på enn den ene vittigheten. Den var også en fornuftig og meningsfylt bok om så vanskelige ting som mobbing, vennskap og rare foreldre. For unge mennesker, hvor det å skille seg det minste ut fra mengden kan virke katastrofalt, hadde både den engstelige hovedpersonen Jim og hans påtvungne kompis Terje en viktig funksjon. Det er mer alvor over tittelen denne gangen, du har ikke så odde foreldre som Jim og Terje uten å risikere at noen sender en såkalt bekymringsmelding til barnevernet. Det er først og fremst Terje det går ut over, pappa Torstein er til stadighet sørpe full og har neppe vært en heldig oppdrager med tanke på hvordan Terje har utviklet seg. Jims mor er på sin side stadig full av angst, men er innimellom såpass kvikk at hun våger seg til postkassa. Barnevernets interesse for Terje og Torstein fører til full mobilisering, og de to tar i bruk ganske stygge triks for å holde de velmenende, men truende folkene unna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer