«Final Fantasy XIII» kommer ikke før 2010

Ting tar tid.

(Dagbladet.no): Det lenge etterlengtede rollespillet «Final Fantasy XIII» var et av spillene vi trodde vi gledet oss mest til i 2009.

Men det skulle vise seg at vi tok feil - for nå viser det seg at «FFXIII» ikke dukker opp før senest 2010, melder Reuters.

Ifølge Square Enix-sjef Yoichi Wada vil imidlertid japanerne få nyte godt av spillet allerede i år, mens europeere og amerikanere må vente til den lokaliserte versjonen er klar. Det vil ifølge Wada ikke skje før etter april neste år - altså over et år til.

Omfattende
I «Final Fantasy XIII», som denne gangen kommer samtidig på både Xbox 360 og PlayStation 3, er det nok en gang en omfattende historie som skal fortelles. Heltinnen Lightning står i spissen i konflikten mellom «oververdenen» Cocoon og det undertrykte Pulse.

- Et opprør er i emning, og de få detaljene vi foreløpig har om spillet vitner om at det ikke vil bli en enkel kamp. Forvent overdådig grafikk, en lett forvirrende og ekstremt omfattende historie, samt et hurtiggående kampsystem som ikke alltid gir deg mye betenkningstid, skrev vi om spillet for noen uker siden - da vi trodde spillet ville utgis i 2009.

God økonomi - så langt
Wada kunne ifølge Reuters også fortelle at Square Enix hadde et innbringende år, på tross av den finansielle krisen:

- Etterspørselen har generelt vært god. Den trege økonomien har ikke skadet oss å mye ennå, sa Wada til Reuters i går.

Han forventer imidlertid at neste års tall ikke vil bli like gode, ettersom den japanske yen-kursen ikke kommer ekportbedrifter til gode.

- Det blir tøft ... akkurat idet vi prøver å booste utenlandssalget, blir yenen sterkere, sier Wada.