Finale i Bergen

Stig van Eijk, Torhild Sivertsen, Rune Larsen og Tor Endresen står på scenen når Dagbladets julemusikant-serie til inntekt for Frelsesarmeen avsluttes med stor finale i Bergen lille julaften.

Julekonsertene er kommet for å bli. I fem år har Dagbladet arrangert konserter til inntekt for Frelsesarmeen. Men uten fantastisk oppslutning av artister som spiller gratis, ville det ikke latt seg gjennomføre.

Hele ideen med Julemusikantene er at det skal være i Frelsesarmeens jordnære og enkle ånd.

På stortromma

Musikerne står på gata og spiller med enkelt utstyr. Men under avslutningskonserten 23. desember, på Ole Bulls Plass, slår Julemusikantene på stortromma.

Kommunen stiller sin største scene til Frelsesarmeens disposisjon. I timen fra klokka 16 til 17 lille julaften vil et knippe av Bergens flotteste artister gjøre sitt ytterste for å få samlet inn penger og glede publikum.

Stig van Eijk: - Julen er en viktig tid for Frelsesarmeen. Jeg synes det er veldig viktig å kunne få være med å støtte.

Van Eijk, som ble rikskjendis etter årets Melodi Grand Prix, har flere flater enn den pop'ete vi kjenner fra tv og konserter. Det er de rolige, sakrale sidene han ønsker å vise lille julaften.

Torhild Sivertsen: - Jeg kommer rett fra ferie i Thailand og skal synge sammen med Stig. Og nå er vi like brune.

Sivertsen, som kommer med sitt andre soloalbum på nyåret, ser fram til å gjøre en innsats for Armeen. Hennes ønske for denne dagen er mange penger til armeen og hvitt og vakkert snøfall.

Synes i bybildet

Parhestene Tor Endresen og Rune Larsen har i en årrekke underholdt, ikke bare bergensere, men hele landet i utallige konserter og tv-show. Sammen skal de ramme inn byen i lun julestemning:

- Dette ser vi fram til. Frelsesarmeen er den hjelpeinstansen jeg husker best, helt fra barndommen av. Soldater i uniform som synes i bybildet, sier Endresen.

I tillegg til de nevnte artister, skal musikerne til van Eijk og Sivertsen sørge for kompet: Bjarte Aasmul, Magne Trengereid, Vidar Lidtun og Kai Taule.

JULEMUSIKANT: Stig van Eijk (bildet), Torhild Sivertsen og Rune Larsen deltar i julemusikantenes finale i Bergen.