SISTE KAMP: Det er nå det gjelder for Maria Haukaas Mittet og Trine Rein, som skal kjempe om tittelen Norges ultimate entertainer i årets «Stjernekamp»-finale. Foto: Julia Marie Naglestad, NRK/NRK
SISTE KAMP: Det er nå det gjelder for Maria Haukaas Mittet og Trine Rein, som skal kjempe om tittelen Norges ultimate entertainer i årets «Stjernekamp»-finale. Foto: Julia Marie Naglestad, NRK/NRKVis mer

Finale i «Stjernekamp»

Vi anmelder låtene.

FINALE: I kveld er det duket for finale i «Stjernekamp». Maria Haukaas Mittet og Trine rein har overlevd utfordringer som blant annet opera, heavy metal, hip hop og EDM. Nå møtes de to til en siste kamp.

På programmet står det høydepunkt fra tidligere sendinger, en egen låt og til slutt en sang som publikum har valgt.

Vi anmelder låtene fortløpende. Følg med!

Fra tidligere Stjernekamp:

Trine Rein: «Amazing Gaze» (J. Newton/trad) fra gospel-kvelden

Det er en annen glød over Rein denne gangen, kontra da hun fremførte samme låt under gospelkvelden. Av og til er det marginene som avgjør, spesielt når man er en så erfaren og skolert sanger som det Rein er. Dette er jo en ihjeltolket sang, men Trine makter å gi den en varme og kraft i kveld som ingen kan krangle med.

Om hun holder dette nivået utover sendingen, så kan det bli en spennende kveld.

FINALIST 1: Trine Rein. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
FINALIST 1: Trine Rein. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

Maria Haukaas Mittet: «And I?m Telling You I?m Not Going» (T. Eyen/H. Krieger) fra musikal-kvelden

Maria og ektemannen er tilbake på scenen. Det borger for mye patos og drama. Personlig synes jeg hun har levert mer underholdende og engasjerende bidrag i flere av de andre sjangrene, men det er klart at musikalformen er en «utfordring» hun er trygg på. Og det er selvsagt godt levert på alle plan, men det kjennes samtidig litt safe og forutsigbart.

Men vi har jo bare akkurat begynt.

Fra egen katalog:

Trine Rein: «The Well» (T. Rein/T. Carey/R.L. Tekrø)

Det er prisverdig at Trine ønsker å se fremover, men det er ikke sikkert at dette låtvalget vil gi henne det løftet hun trenger for å nå til topps. Den kjennes litt for bakpå og stillestående til å skape umiddelbar magi. Stemningsfull, ja, og den funker sikkert fint i en albumkontekst, men her tar man seg i å vente på et refreng som bryter den stampende monotonien.

Men hun synger bra, da!

Maria Haukaas Mittet: «Gjennom sorga går en sang» (H. Sivertsen)

De fineste innslagene til Maria kommer ofte når hun tar alt ned noen hakk og lar den tindrende stemmen hennes dra lasset alene. Denne nakne og jordnære visa er intet mindre enn smellvakker i Marias selskap. Hun synger behersket hele veien gjennom og viser samtidig at hun har en dynamikk og et spenn som gjør henne til en stor og allsidig sanger.

FINALSIST 2: Maria Haukaas Mittet. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
FINALSIST 2: Maria Haukaas Mittet. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

Maria er nok denne konkurransens mest komplette allrounder.

Publikums valg:

Trine Rein: «Firework» (Katy Perry/M.S. Eriksen/T.E. Hermansen/S. Wilhelm/E. Dean)

Publikum har ikke nødvendigvis gjort det lett for Trine med dette valget. Som hun påpeker selv er det fryktelig mye tekst. Den ligger også i et toneleie hun muligens ikke trives veldig godt i. Hun må virkelig jobbe for å holde seg oppe i det øvreregisteret i refrenget.

Men hun stråler om kapp med fyrverkeriet og gjør en heltemodig innsats tross alt. Stemmeklangen hennes kler sjangeren. Vel blåst!

Maria Haukaas Mittet: «Halo» (B. Knowles/R. Tedder/E.K. Bogart)

Det er ofte stor gåsehudfaktor forbundet med denne sangen og Maria gjør absolutt ikke skam på den. Hun er kanskje ikke helt komfortabel i det nedre leiet i starten av sangen, men hun tar det igjen til gangs i refrenget. Det er som om et par måneder med press letter fra skuldrene i det gnisregnet setter inn på oppløpet.

Storslagent og en finale verdig.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Seernes dom er klar. Vinneren av årets «Stjernekamp» er Maria Haukaas Mittet.