Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Finale i «Stjernekamp»

Vi anmelder låt for låt.

FINALEDAMER: Hvem trekker det lengste strået av Nora Foss al-Jabri og Reidun Sæther? I kveld faller folkets dom. Foto:  Julia Naglestad / NRK
FINALEDAMER: Hvem trekker det lengste strået av Nora Foss al-Jabri og Reidun Sæther? I kveld faller folkets dom. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

Låter fremført tidligere i «Stjernekamp»:

Nora Foss al-Jabri: «Don't Cry For Me Argentina» fra Evita
Musikalkvelden ble den store forløsningen for Nora. For første gang klarte hun virkelig å stole på seg selv, senke skuldrene og la inderligheten i låten ta henne. Det klarer hun med glans denne gangen også - i tillegg har hun hatt tid til å perfeksjonere detaljene. Det var kanskje litt mer et øyeblikk som sådan forrige gang, men teknisk sett er hun muligens enda bedre denne gangen.

FRA TIDLIGERE PROGRAM: Nora valgte sitt glansnummer fra musikalkvelden når deltakerne skulle kikke tilbake i programserien. Foto:  Julia Naglestad / NRK
FRA TIDLIGERE PROGRAM: Nora valgte sitt glansnummer fra musikalkvelden når deltakerne skulle kikke tilbake i programserien. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

Reidun Sæther: «Climb Ev'ry Mountain» fra Sound of Music
Det er jo dette Reidun baler med til daglig. Da er det jo selvsagt forståelig at hun velger en låt fra musikalkvelden, hun også. Og Reidun ivaretar virkelig rollen som sangdiva med glans. Dette er overskudd fra første spadetak og full kontroll hele veien hjem. Hun har en svær stemme som av og til kan bli litt mye i feil setting, men her kommer den til sin fulle rett i all sin prangende kraft.  Ingen overraskelse der, altså.

Egne låter:

FRA TIDLIGERE PROGRAM: Reidun valgte samme utvei, sitt nummer fra musikalkvelden. Foto:  Julia Naglestad / NRK
FRA TIDLIGERE PROGRAM: Reidun valgte samme utvei, sitt nummer fra musikalkvelden. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

Nora Foss al-Jabri: «Berlin Wall»
Det er ikke en enkel oppgave å skulle fremføre en helt ukjent låt for første gang i et program som dette. «Berlin Wall» er en kraftballade som er litt vanskelig å få tak på sånn umiddelbart. Den har et stort refreng, men Nora virker ikke helt tilpass i versene. Fraseringene og flyten blir litt famlende og ubestemmelig.  Men hun redder en del når hun kommer opp i det høye registeret og får brukt kraften i stemmen.

Reidun Sæther: «Happy As a Girl Can Be»
Reidun velger en helt annen retning. Her handler det om funky soul med mye fart og spenning. Låtmessig er det ganske ordinære saker, men Reidun har energien og stemmen til å dra den noenlunde helskinnet i havn.  Pluss for å gutse i finalen, dette er nemlig uvanlig kost til Reidun å være. Noen ganger kan et bredt smil og udiskutabel spilleglede være det som skal til.

POP-PRINSESSE: Nora sang David Guetta som siste låt. Foto:  Julia Naglestad / NRK
POP-PRINSESSE: Nora sang David Guetta som siste låt. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

Sangernes egne valg:

Nora Foss al-Jabri: «When Love Takes Over» av David Guetta med Kelly Rowland
Du merker med en gang at Nora har lyst til å lage fest. I starten må hun virkelig holde igjen for ikke å få den berømmelige overtenningen. Når Nora får temmet adrenalinet og peilet seg inn i riktig spor , går det straks mye bedre. Stemmen hennes har udiskutable popkvaliteter, noe som selvsagt kler en låt som denne. Om man skal pirke, så kunne man kanskje ønske seg litt mer fandenivoldskhet når klimakset kommer, men Nora avslutter sin innsats i «Stjernekamp» med stil. Ingen tvil om det.

STJERNEREGN: Reidun avsluttet Stjernekamp med «I Will Always Love You». Foto:  Julia Naglestad / NRK
STJERNEREGN: Reidun avsluttet Stjernekamp med «I Will Always Love You». Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

Reidun Sæther: «I Will Always Love You» med Dolly Parton
Det er ikke noe poeng å være subtil når man heter Reidun, så da er det jo bare å velge en låt hvor man kan bruke alt man sitter inne med av vokalonaniferdigheter uten å måtte skamme seg. Teknisk sett er det selvsagt en maktdemonstrasjon fra start til slutt. Hun er høyt og lavt, forsiktig og voldsom om hverandre. Det er mange som har prøvd seg på denne, men ikke like mange som har kommet hel ut på andre siden. Reidun gjorde det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media