Finale på direkten

TV3 endrer reglene for Robinson-ekspedisjonen etter at TV-seerne to år på rad har avslørt hvem som vinner, lenge før TV-serien er over.

I månedsskiftet april- mai reiser årets 16 Robinson-deltakere til Malaysia for å ta fatt på årets utgave av Robinsonekspedisjonen. Etter 47 dager er det hele nesten over - men bare nesten. For ingen av finalistene får vite hvem som har vunnet før langt utpå høsten. Avsløringene av de to siste års vinnere har fått TV3 til å endre reglene for Robinson-kåring.

Seerne avgjør

- Norge er et lite land, og det har vist seg å være vanskelig å holde skjult hvem som vinner. Selv om avsløringen tydeligvis ikke har hatt innvirkning på seertallene, ønsker vi å gjøre noe med avstemningsreglene i år, sier TV3s pressesjef Marianne Melfald til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer vil de åtte siste på øya få legge sin stemme i en urne på finaledagen. Denne urna skal forsegles og bringes hjem til Norge. I tillegg skal TV-seerne være med og stemme på sin favoritt.

Ikke millionpremie

I Danmark og Sverige brukte man en slik modell i fjor. Her talte publikumsstemmene som én stemme. - Vi vurderer å gi publikum flere stemmer, sier Melfald. Robinsonekspedisjonen skal tas opp i samme område som i fjor, på Malaysia. Christer Falch er allerede plukket ut som programleder. Mens fristen for å søke om å få være deltaker går først 26. januar. - Det er absolutt siste frist. Vi vil kort tid etter starte utplukking av kandidater, som må være forberedte på å være borte i opptil 47 dager, avslutter Marianne Melfald. Vinneren får 250000 kroner, som i de foregående TV-konkurransene. Mens «Baren» og «Big Brother» frister med hele én million kroner.

AVSLØRT: TV3 er lei av at seerne får vite hvem som vinner Robinsonekspedisjonen før programserien er avsluttet. Nå lages nye regler slik at finalevinneren kåres i direktesending etter 13 uker til høsten. Både Christer Falch og Therese Andersen ble avslørt av seerne.Foto: ALEKSANDER NORDAHL