SUR SUKSESS:Damon Lindelof var forgudet av fansen inntil «Lost»-finalen ikke svarte til forventningene og serieskaperen ble et hatobjekt. Nå er han aktuell med HBO-serien «The Leftovers» der sekten Guilty Remnant har taleforbud, men gir omverdenen klar beskjed. Foto: HBO
SUR SUKSESS:Damon Lindelof var forgudet av fansen inntil «Lost»-finalen ikke svarte til forventningene og serieskaperen ble et hatobjekt. Nå er han aktuell med HBO-serien «The Leftovers» der sekten Guilty Remnant har taleforbud, men gir omverdenen klar beskjed. Foto: HBOVis mer

Finalefrykt

Sosiale medier har gjort Hollywoods manusforfattere til stjerner. Og hatobjekter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet/New York:) Med tv-serien «Lost» skapte manusforfatter Damon Lindelof både et øymysterie og et populærkulturelt fenomen. Lindelof, i dag 41 år gammel, var blant de første serieskaperne som ble like stor stjerne som stjernene selv. Lenge gikk det bra.

Tv-seerne var på lag fra første episode, og selv om en del riktig nok falt fra da øylivet bød på et stadig mer innfløkt plot, var den harde kjernen av «Lost»-fans som bikkjer over kjøttfulle bein. Så kom vendepunktet.

Etter seks sesonger skulle finalen nøste løse tråder og fansen få svar. Trodde de. Da seks års tv-titting i stedet kulminerte i en åpen slutt, brøt twitterstormen løs og skyllet over Lindelof og hans makker Carlton Cuse med en kraft som sendte førstnevnte inn i filmeksil.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn