Eurovision 2019

- Finalen i Israel har tidenes høyeste billettpriser

Må betale opp mot 10 000 kroner for en billettpakke.

STIVE PRISER: Morten Thomassen, president i Den norske Grand Prix-klubben, mener at billettprisene til MGP-finalen i Tel Aviv er uhørt høye. Foto: NTB scanpix
STIVE PRISER: Morten Thomassen, president i Den norske Grand Prix-klubben, mener at billettprisene til MGP-finalen i Tel Aviv er uhørt høye. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

President i den norske Melodi Grand Prix-klubben, Morten Thomassen, fortviler. Han er oppgitt over billettprisene til Eurovision-finalen i Israel, og forteller at det legger en stor demper på årets begivenhet i Tel Aviv lørdag 18. mai.

Billetter skal også ha havnet på svartebørsen, og alt salg er nå sluttet.

- Det har ført til at langt færre fra Norge reiser til finalen i år, sier Thomassen.

- Hinsides billettpriser

Han forteller at hvert eneste år reiser over 100 MGP-fans til den europeiske finalebyen i regi av den norske MGP-klubben. Der møter de fans fra hele verden og følger prøver, delfinaler og selvsagt hovedfinalen.

- I år blir vi bare rundt halvparten så mange fra den norske MGP-klubben som reiser, sier Thomassen.

- Billettprisene er bare helt hinsides. Aldri har det vært dyrere enn i år. Det har ført til at bare noen av oss har skaffet billett til selve finalen. Mange kommer til å se den på storskjerm et eller annet sted i Tel Aviv, sier MGP-presidenten.

- Latterlige billettpriser

Årets billettpriser til hovedfinalen ligger på mellom 2000 og 5000 norske kroner. Ønsker du en såkalt «golden circle»-billett, en billettpakke som gir plassering nær scenen og som gjelder finalen og de to delfinalene tidligere i uka, må du ut med 10 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer