Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Finalerunde fem i «Idol»

Vi anmelder låt for låt.

ÅPENT FOR TOLKING: Det er kun seks deltakere igjen i årets idolkull. Denne gangen handler om å lage sin egen vri på en etablert slager. Foto: Thomas Reisæter/Tv2
ÅPENT FOR TOLKING: Det er kun seks deltakere igjen i årets idolkull. Denne gangen handler om å lage sin egen vri på en etablert slager. Foto: Thomas Reisæter/Tv2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IDOL: Seks ble til fem i kveldens sending. Den som trakk det korteste strået i den femte finalerunden var Sigmund Ledaal.


Marius Samuelsen (18) synger «Running To The Sea» av Röyksopp feat. Susanne Sundfør
Tja, sånn kan det jo også gjøres. Om man stripper bort knitringen til Röyksopp, så er «Running to the Sea» mer eller mindre en relativt rett frem pianoballade. Marius sin twist kommer først i crescendoet, og han tar rett og slett å gjør det til en power-ballade i god gammel Bon Jovi-tradisjon. Da kan man jo diskutere hvor smakfullt oppgaven ble løst. Magien i originalen ligger i det fåmælte og subtile. Marius' variant blir ingen ny favoritt i dette hjemmet i alle fall.

UTE AV IDOL: Det ble Sigmund som måtte forlate Idol da seks ble til fem i kveld. Foto: Thomas Reisæter/Tv2
UTE AV IDOL: Det ble Sigmund som måtte forlate Idol da seks ble til fem i kveld. Foto: Thomas Reisæter/Tv2 Vis mer

Victoria K. Andersen (16) synger «Only Girl (In The World)» av Rihanna
En øvelse av denne typen krever først og fremst erfaring, også må man kjenne artisten i seg selv ganske godt. Det er kanskje mye forlangt at Victoria skal være der i en alder av 16 år. Men det gjør henne også automatisk noe begrenset. Hun har valgt å gjøre en nedpå og akustisk variant av Rihannas pumpende kjærlighetsanthem. Dessverre blir det temperaturfattig og noe karakterløst. Hun synger helt OK, men viser ikke noe særlig mer enn akkurat det.

Marta Elise Klungsøyr (16) synger «Elastic Heart» av Sia
Endelig, må man nesten si. For første gang så klaffer det meste for Marta. Kammer-pophjørnet kler både vesenet og stemmen hennes utmerket. Hun synger vakkert som få, lar låten få leve sitt egne uanstrengte liv. Ja, egentlig er det ikke så mye mer å si om akkurat det. Hun har bevist hver eneste gang at hun kan synge - nå fikk hun sangen til å leve også.

TROLLBANDT:  Full klaff for Marta. Endelig! Foto: Thomas Reisæter/Tv2
TROLLBANDT: Full klaff for Marta. Endelig! Foto: Thomas Reisæter/Tv2 Vis mer

Sigmund Ledaal (17) synger «Pillowtalk» av Zayn Malik
Simen er gutten med den tydelige karakteren i stemmen. Men, han trenger ordnede former for å få den til å skinne. Denne gangen er det litt opp og ned. Han forsvinner i verset, det blir noe famlende og han finner ikke helt fraseringene. Men, refrenget løfter han opp og viser hvor fint han kan synge når han treffer. I sum blir det dessverre noe halvveis.

Norah Benatia (19) synger «Seven Nation Army» av White Stripes
Det som virkelig skiller Norah fra de andre deltakerne i kveld er at hun helt tydelig har en klokkeklar visjon om hvor hun vil ta låten. Så leker hun seg gjennom den som bare Norah kan. Hun er 19 år og sikkert alminnelig sunn - allikevel klarer hun å mane frem suset av Billy Holidays hardt levde liv i stemmebåndene. Hun har så mange nyanser i strupen og uventede, lure veier å gå med vokallinjene sine at man blir helt overveldet.  Men du verden så gøy, da.

OVERLEGENT: Norah satte skapet på plass. Igjen. Foto: Thomas Reisæter/Tv2
OVERLEGENT: Norah satte skapet på plass. Igjen. Foto: Thomas Reisæter/Tv2 Vis mer

Ola Reistad (17) synger «Her kommer vinteren» av Jokke & Valentinerne
For det første, for et artig, og ikke minst modig låtvalg av en 17-åring i en konkurranse som denne. Klokt var det, for Ola får virkelig vist seg som en feiende flott formidler. Litt surt her og der og refrenget blir kanskje litt platt, men det er en varme i tolkningen og fremførelsen av det triste budskapet at det overskygger det tekniske småplukket. Oppgaven handlet også om å gjøre sangen på sin personlige måte, og der traff Ola blink.

Hele Norges coronakart