Finansfest for Vinterberg

Finansieringa av «Festen»-regissør Thomas Vinterbergs nye film «It's All About Love» er i orden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter måneder med bråk gikk finansene for Thomas Vinterbergs «It's All About Love» i orden denne uka. Det Danske filminstitutet (DFI) gikk tilbake på en tidligere avgjørelse, og bestemte seg for å øke støtten til prosjektet. Det betyr fem millioner kroner fra DFI, og dessuten økte Nordisk Film & Tv sitt bidrag med en dansk million slik at de nødvendige 85 millionene var i boks.

DFIs filmkonsulent Vinca Wiedemann sa først nei til å støtte «It's All About Love» med mer enn 3 millioner kroner. Grunnen var at filmen er en engelsktalende produksjon. Dessuten forsvant deler av støtten da en produsent ikke klarte i reise de pengene de skulle spytte inn i filmen.

Stor utfordring

«It's All About Love» har de to stjernene Joaquin Phoenix («Gladiatoren») og Clare Danes (Romeo & Julie) i hovedrollene. Innspillinga staret forrige uke i København og etterhvert flytter filmteamet til Sverige og Trollhattan-studioet.

- Denne filmen en stor og modig utfordring for Thomas Vinterberg, et prosjekt han valgte foran en rekke andre internasjonale tilbud. Jeg har alltid ment det var naturlig for DFI å støtte denne filmen, sier Wiedemann til Screen Daily.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer