Finansfest for Vinterberg

Finansieringa av «Festen»-regissør Thomas Vinterbergs nye film «It's All About Love» er i orden.

Etter måneder med bråk gikk finansene for Thomas Vinterbergs «It's All About Love» i orden denne uka. Det Danske filminstitutet (DFI) gikk tilbake på en tidligere avgjørelse, og bestemte seg for å øke støtten til prosjektet. Det betyr fem millioner kroner fra DFI, og dessuten økte Nordisk Film & Tv sitt bidrag med en dansk million slik at de nødvendige 85 millionene var i boks.

DFIs filmkonsulent Vinca Wiedemann sa først nei til å støtte «It's All About Love» med mer enn 3 millioner kroner. Grunnen var at filmen er en engelsktalende produksjon. Dessuten forsvant deler av støtten da en produsent ikke klarte i reise de pengene de skulle spytte inn i filmen.

Stor utfordring

«It's All About Love» har de to stjernene Joaquin Phoenix («Gladiatoren») og Clare Danes (Romeo & Julie) i hovedrollene. Innspillinga staret forrige uke i København og etterhvert flytter filmteamet til Sverige og Trollhattan-studioet.

- Denne filmen en stor og modig utfordring for Thomas Vinterberg, et prosjekt han valgte foran en rekke andre internasjonale tilbud. Jeg har alltid ment det var naturlig for DFI å støtte denne filmen, sier Wiedemann til Screen Daily.

Festen

Thomas Vinterberg var en av de fire som undertegnet manifestet «Dogme 95». Hans bidrag var filmen «Festen» som handler om familieselskapet fra helvetet. Tragisk, men morsom begeistret den kinogjengere, festivalkomiteer og anmeldere verden over. Blant annet vant den nordisk Amanda i 1998.

I «Dogme»-produksjonene kreditteres ikke regissøren, det brukes ikke ekstra lys, utstyr eller musikk, og kamera skal være håndholdt.