Finansierer terror med kunstsalg

Terrororganisasjonen ISIL tjener store penger på salg av antikviteter og kunst fra Syria.

PLYNDRER: ISIL ødelegger kulturminner for uante summer i Irak og Syria både av ideologisk overbevisning og for å finansiere virksomheten sin. Foto: AP / NTB SCANPIX
PLYNDRER: ISIL ødelegger kulturminner for uante summer i Irak og Syria både av ideologisk overbevisning og for å finansiere virksomheten sin. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For tre måneder siden mottok den norsksyriske legen Mohammad Alhaj Saleh dokumentasjon om omfattende tyveri og smugling av kulturminnesmerker fra Syria til Tyrkia. Store mengder kulturminner er i ferd med å bli ødelagt og smuglet ut av landet. 

- Det er ingen myndigheter som kan gripe inn for øyeblikket. Disse tyveriene er en sak som blant annet Interpol bør ta mer på alvor enn de gjør i dag, sier Saleh. Han er daglig leder i den humanitære organisasjonen Hjelp-Igatha, som arbeider for bistand til Syria. 

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer