Finansierer terror med kunstsalg

Terrororganisasjonen ISIL tjener store penger på salg av antikviteter og kunst fra Syria.

PLYNDRER: ISIL ødelegger kulturminner for uante summer i Irak og Syria både av ideologisk overbevisning og for å finansiere virksomheten sin. Foto: AP / NTB SCANPIX
PLYNDRER: ISIL ødelegger kulturminner for uante summer i Irak og Syria både av ideologisk overbevisning og for å finansiere virksomheten sin. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For tre måneder siden mottok den norsksyriske legen Mohammad Alhaj Saleh dokumentasjon om omfattende tyveri og smugling av kulturminnesmerker fra Syria til Tyrkia. Store mengder kulturminner er i ferd med å bli ødelagt og smuglet ut av landet. 

- Det er ingen myndigheter som kan gripe inn for øyeblikket. Disse tyveriene er en sak som blant annet Interpol bør ta mer på alvor enn de gjør i dag, sier Saleh. Han er daglig leder i den humanitære organisasjonen Hjelp-Igatha, som arbeider for bistand til Syria. 

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer