Finanskrisa – hva gjør du?

«Vi har fått anbefalt å flytte noe av vårt huslån til utenlandsk valuta,( sveits), er dette å anbefale i desse tider?

Monica

«Alt er usikkert nå. Det er normalt stor risiko med valutalån for privatpersoner. Jeg ville ikke gjort det.

Carsten O. Five«Hva skal jeg gjøre? Lar jeg aksjefondet stå lenger nå eller bør jeg selge nå mens det fortsatt 1,3% i pluss? Sparepengene, hva gjør jeg med de?

Wall Street Shuffle«Se at du får en god rente på sparepengene i banken. Det er stor forskjell mellom de rentene bankene gir.

Trenger du ikke pengene i aksjefondet den nærmeste tiden - la pengene stå - i hvertfall hvis du har fem - ti års horisont på sparingen.

Carsten O. Five«Tror du at norske banker kan gå konkurs pga dette? Kan det ikke være lurt å hive penger inn i store selskaper som har bunn- noteringer i disse dager?

Knut«Nei, jeg tror ikke mange norske banker kan gå konkurs. Norske banker er stort sett meget solide. Enkelte kan kanskje få problemer, men Bankenes Sikringsfond og staten vil nok redde dem. Bankinnskudd inntil 2 millioner kroner er uansett helt sikre. De er garantert av staten.

Er du gjeldfri, har penger til overs og heller ønsker å satse på aksjer enn lotto, kan det jo være et morsomt forsøk med noen kroner. Men kjøp aldri aksjer med lånte midler i en situasjon som dette.

Carsten O. Five