Finansmannen Johan H. Andresens ukjente hobby

Ikke helt som andre milliardærer.

Pust i bakken  Johan H. Andresen tar en pust i bakken etter møtet i milliardærklubben mens han venter på at frk. Vable skal gjøre klart pengebadet.
Pust i bakken Johan H. Andresen tar en pust i bakken etter møtet i milliardærklubben mens han venter på at frk. Vable skal gjøre klart pengebadet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kom som en stor overraskelse på mange da mannen bak investeringsselskapet Ferd, Johan H. Andresen, plutselig begynte å twitre entusiastisk om Børge Lunds «Lunch», Norges beste stripeserie. [red. anm.], for noen år siden.

Hva? En finansmann med humor? Og som liker tegneserier? Fordommene møtte oss i kø i døra.

Tegneserieinvestor Og i år måtte vi igjen la oss imponere: Etter å ha sett noen sorthvitt-tegninger fra Krüger og Krogh, ble Andresen så begeistret at han kjøpte tusen eksemplarer av det langt fra ferdige albumet på rappen! Vi måtte ta en prat med denne mannen som får det å være rik til å virke skikkelig moro.Hvorfor liker du å lese tegneserier? Hva er det med dette mediet som engasjerer deg?— Tegneserier er akkurat det du gjør ut av dem. Hvis du vil gå dypt, tungt og analytisk til verks, så kan du gjøre det. Men hvis du vil ha en avslappende stund med kreativ underholdning, så kan du få det også. Til og med av samme tegneserie. © Dargaud-Lombard  De beste tegneseriene er som gode bøker, de tåles å leses om og om igjen, med stadig nye oppdagelser som belønning. Du kan dvele ved en rute, stripe eller en side uten å føle at du må videre med en gang. Det er faktisk meningen at du skal skru ned tempoet, fra det du ellers gjør, og det er en herlig følelse. Fransk åpning Når skjønte du at tegneserier er mer enn Donald Duck og barneblader? Hvilke serier var det som trakk deg over til voksenmarkedet?— Jeg vet ikke hvor grensen går mellom barneblader og voksenblader, og kanskje er det noe av det fjetrende med tegneserier, at man kan være leken hele livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer