Findings

Findings er avlyst

Festivalarrangør må avlyse den populære Oslo-festivalen.

AVLYSER: Etter ukevis med tvil om Findings-festivalen kan arrangeres, har selskapet bak valgt å avlyse, da arrangementet ikke har fått status som testfestival. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
AVLYSER: Etter ukevis med tvil om Findings-festivalen kan arrangeres, har selskapet bak valgt å avlyse, da arrangementet ikke har fått status som testfestival. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 66.18% Første dose: 75.70%

- Vi har i det lengste håpet at vi kunne få gjennomført Findings. Det er en festival mange unge har gledet seg til. Dessverre har manglende respons fra regjeringen medført at det ikke var mulig å gjennomføre Findings i år, sier arrangør og medeier i Sky Agency, Trond Opsahl, i en pressemelding.

I ukevis har selskapet vært i tvil om de kan gjennomføre festivalen på Bislett Stadion i Oslo. Dagbladet har tidligere skrevet om at Findings var avhengig av å få status som «testfestival». Det innebærer unntak fra avstandskravet på en meter, samt kravet om begrensninger på antall deltakere. Deltakerne må ha coronapass, og de vil måtte hurtigtestes ved inngangen.

ADVARER: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad advarer om en farlig fase, og oppsummerer coronasituasjonen i Norge . Video: Dagbladet TV. Reporter: Julie Tran. Vis mer

- Vi ser oss dessverre nødt til å utsette festivalen til neste år om vi ikke får svar fra regjeringen veldig snart, sa Opsahl til Dagbladet.

Og svaret har ikke kommet i tide.

- Vi har forsøkt å få til dialog og samarbeid med regjeringen og helsemyndighetene. Vi ønsket å samarbeide om å gjennomføre et testarrangement, når vi nå så at gjenåpningen gikk tregt. Vi har forsøkt å få kontakt med myndighetene, men får ikke skikkelige svar og blir en kasteball i systemet. Det gjør at vi nå avlyser, sier Opsahl.

- Trist

Findings er blant Norges største festivaler. De siste åra har festivalen vært utsolgt, med et publikum på 20 000 per dag. Årets festival skulle gjennomføres på Bislett Stadion, med kjente artister som Alan Walker, Astrid S, Tiesto og Lars Vaular.

Arrangøren mente at høy vaksinasjonsgrad i september ville kunne medføre at det var mulig å gjennomføre arrangementet.

FESTIVALGIGANT: Findings har flere år på rad solgt ut til 20 000 gjester på Bislett Stadion. Festivalen avholdes vanligvis i slutten av august, men i år flyttet arrangørene den til september i håp om lettere restriksjoner. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FESTIVALGIGANT: Findings har flere år på rad solgt ut til 20 000 gjester på Bislett Stadion. Festivalen avholdes vanligvis i slutten av august, men i år flyttet arrangørene den til september i håp om lettere restriksjoner. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Det er med et tungt hjerte at vi avlyser årets festival. Høy vaksinasjonsgrad burde medføre at det skulle være mulig å gjennomføre en normal festival i september. Vaksinasjonsgraden er allerede høy, men dessverre gjør den nye delta-varianten at ett stikk av vaksinen ikke gir god nok beskyttelse, sier Opsahl videre.

- Dette er først og fremst trist for de unge som hadde gledet seg til festival. Men vi bretter opp ermene og setter i gang arbeidet med å få til tidenes Findings i 2022, avslutter arrangøren.

- Strukket oss langt

I en kommentar til Dagbladet sa assisterende helsedirektør, Espen Nakstad, at han ikke kjenner til detaljene i saksbehandlingen av Findings' søknad om unntak fra covid-19-forskriften.

Den assisterende helsedirektøren hadde ingen videre kommentar angående Findings. På vegne av Helsedirektoratet sa Nakstad at de har gjort sitt beste for å tilrettelegge for årets festivaler.

Både helsedepartementet og kulturdepartementet viste til Nakstads kommentar.

- Vi har strukket oss langt for å tilrettelegge for stadig større arrangementer ved bruk av coronasertifikat. Det har skjedd store endringer på dette i sommer sa den assisterende helsedirektøren på vegne av Helsedirektoratet og la til:

- Når flere er fullvaksinert vil det trolig bli mulig å øke antallet ytterligere, i tråd med regjeringens gjenåpningsplan, avsluttet Nakstad.

Billettene refunderes

Alle Findings billettkjøpere vil i løpet av uka motta en e-post som forklarer hvordan billetter kan refunderes eller overføres til neste år. Arrangøren håper at de som hadde planlagt å delta på festivalen i 2021, vil være med i 2022.

Findings 2022 går av stabelen 19.-20. august.

Allerede neste uke kommer første artistslipp for Findings 2022.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer