Fine greier

- Og nå skal vi, til min store skuffelse, gå fra fantasi til realisme, sukket Brita Møystad Engseth i «Filmredaksjonen» på NRK1 i går kveld, en halvtime som det er all grunn til å få med seg på fredagskveldene. Det er rett og slett enkelt og godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Godt tilbakelent i stolen hadde Brita nettopp gitt kinopremieren «Hollow Man» fire av seks mulige stjerner, etter å ha slått fast at det er lov å se og like en film bare på grunn av effektene. Brita slappet godt av med det ene kneet over det andre i et svart og hvitt studio, og i stolen ved siden av satt selveste Pål Bang-Hansen. Dypt begravd mellom høye armlener, ikledd særdeles røde strømper i sine svarte sko. Pål tippet hodet de sedvanlige femten grader mot høyre, satte blikket rett i seeren, rynket panna en smule og tok i sitt alltid like fascinerende toneleie opp tråden fra makkeren.

- Ja, vi skal gå til Stellan Skarsgård, sa Pål.

Pluss og minus

Og introduserte Hans Petter Molands «Aberdeen», som hadde premiere på norske kinoer i går. Vi så flere klipp fra filmen, og vi fulgte Brita og Påls diskusjon om filmens pluss og minusr.

- Det er ganske bra spill i denne filmen, Brita? begynte Pål. Og Brita sa at jo'a, det er så, men det blir liksom litt for perfekt. Dermed rynket Pål panna enda en smule, foldet hendene over fanget, tippet hodet enda noen grader lenger mot høyre og så nesten ut som en bekymret psykiater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer