Fine innblikk i Jolys usikkerhet og tvil

Men altfor vagt om hennes politiske prosjekt.

GODT FORSØK: Eva Joly lå godt an i starten av valgkampen, men tapte det meste av støtten i innspurten. Foto: AFP / THOMAS COEX
GODT FORSØK: Eva Joly lå godt an i starten av valgkampen, men tapte det meste av støtten i innspurten. Foto: AFP / THOMAS COEX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Eva Joly tapte den franske presidentvalgkampen, men har hatt gode odds i den norske bokhøsten, der to utgivelser handler om henne. Hvis du bare skal lese en av dem i høst, må du først bestemme deg for hva du vil lese om: Mens Erik Aasheims «Eva Joly», som kom ut for et par uker siden, tar for seg store deler av den uredde forhørsdommerens liv og karriere, er Vibeke Knoop Rachlines «Evas valg» en kortere sak som først og fremst handler om vårens valgkamp.

SOM MANGEÅRIG Paris-medarbeider for Dagbladet og Aftenposten, og som medforfatter av boka «Korrupsjonsjeger: fra Grünerløkka til Palais de Justice» fra 2001 kjenner Knoop Rachline naturligvis godt til Jolys tidligere meritter også. Kanskje litt for godt, for de raske oppsummeringene av hva som har skjedd før, mangler noe av forteller-entusiasmen man finner i Aasheims bok.

Teksten blir mer levende når valgkampen kommer ordentlig i gang: Knoop Rachline følger Joly fra deres felles stamrestaurant i Paris via valgmøter og arrangementer rundt om i landet, fram til det nokså knusende valgnederlaget, alt for langt unna drømmen om tosifret oppslutning. Knoop Rachline kommer tett innpå, og boka gir fine innblikk i Jolys usikkerhet og tvil, biter av henne man ikke har sett så mye til tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer