VERDIG FARVELL: a-ha holder avskjedskonsert i Oslo Spectrum. FV: Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-savoy
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VERDIG FARVELL: a-ha holder avskjedskonsert i Oslo Spectrum. FV: Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-savoy Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Finfin svanesang fra a-ha

Norges popyndlinger med karriereoppsummering i konsertformat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Kikker man utenfor landegrensene, er det nok mange forståsegpåere som er tilbøyelig til å lempe a-ha inn i one-hit-wonder-kategorien.

Blodig urettferdig i så måte, Norges desidert største popband gjennom tidene har en i stor grad fantastisk katalog å plukke i. Fra «Hunting High and Low» og mesterverket «Scoundrel Days», via undervurderte «Memorial Beach» til finfine «Analogue», har trioen hele tiden levert prima popvare.

I fjor var det slutt og «Ending On a High Note — The Final Conert» er første posthumeutgivelse (av garantert mange) i rekken. Plata er spilt inn under bandets Spektrum-konsert 4. desember.

«Ending On a High Note - The Final Concert»

a-ha

5 1 6

Plateselskap: Universal

Se alle anmeldelser

Når låtvalget er upåklagelig og bandet høres passe rocka og tilbakelent ut, Morten har en sangmessig bra dag — hør bare på den ulmende «Manhattan Skyline» og underkjente «We're Looking For the Whales», er det bare å nikke anerkjennende og si tusen takk.

Delux-utgaven kommer også med DVD.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer