Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fingermagikeren Corea

MOLDE (Dagbladet): Legenden Chick Corea (59) kom i går sliten etter to døgn med reising og lite søvn til jazzbyen, men det er ingen fare. Han har fått installert eget keyboard på hotellet: - Når jeg spiller alene kommer jeg i balanse.

Symbolsk nok kom endelig Chick Corea midt under åpningsseremonien til jazzfestivalen i Molde i går. Ett døgn forsinket kom riktig nok en av jazzhistoriens fremste tagentbehandlere til byen. Men ikke engang lyn og torden i Florida fikk forhindret at festivalens «Artist of residence» kom til første øvelse med det trondheimsbaserte Konsen Storband i går ettermiddag.

Bofast - i ei uke

I kveld spiller de sammen på Idrettens hus. Corea vil ellers holde en konsert sammen med den danske bassisten Niels-Henning Ørsted Pedersen (N.H.Ø.P) og trommeslageren Jorge Rossi på samme sted torsdag, og fredag kveld og natt vil han holde to eksklusive konserter i Forum. Til sistnevnte er billettene utsolgt. Dessuten vil Corea gi såkalt «master classes» til musikere i løpet av uka. - Hvis jeg kan bidra litt er det hyggelig. Om ikke annet med en liten historie eller to. Jeg har vel noe å fortelle etter mine snart 40 år som turnerende musiker, sier Corea. Sliten etter nesten to døgn på reise, men fornøyd, vennlig, optimistisk og full av energi. Her var det absolutt ingen primadonnanykker, til brutal kontrast til fjorårets skandalebesøk av Ray Charles.

Advarte bandet

Corea gleder seg spesielt til kveldens konsert. Han har hatt god kontakt med den talentfulle tagent-traktøren, komponisten og arrangøren Erlend Skomsvoll via mail, og har hjulpet til med å plukke ut låtene.

- Og jeg har advart dem mot å ta med for mange låter. Jeg improviserer jo en del innimellom, og da vil tida gå, ler Corea, som ikke har vært med på et lignende prosjekt. Hvordan det går, aner han ikke, men da Corea og Konsen Storband møtte hverandre i går, var kjemien på plass.

- Dette er en spennende idé, og på en måte har jeg hatt lyst til å være mer med i prosessen. Det var praktisk umulig i forhold til mine reiseplaner, og på den andre siden så hadde det da heller ikke vært bandets tolkning. Dette er jo poenget, sier Corea.

Ville ha Garbarek

Da scientologen Chick Corea ankom døgnvill i blomstrete sommerskjorte og lang shorts, som det faktisk gikk an å ha på seg på Nordvestlandet i går, visste han ikke om han hadde vært i Molde før. Men det har han. I 1972 - sammen med sitt band «Return to forever».

Det var også rundt den samme perioden han ringte Jan Garbarek for å høre om han hadde lyst til å være med. Det ble for langt å reise, så Garbarek sa nei.
- Kanskje vi kan gjøre noe sammen? Jo, absolutt for meg. Han er en strålende musiker.

FINGEREKSPERTEN: Chick Corea (59) har mange kompliserte musikkproblemer - og er stadig aktuell med både jazz og klassisk materiale. Under jazzfestivalen i Molde har han mer enn nok å holde fingrene i som «Artist of residence».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media