Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Fingern» kjører kroppen knallhardt for filmrolle

- Fikk intense magesmerter.

 «DEN TOLVTE MANN»:  Musiker Thomas «Fingern» Gullestad er medlem av den norske hip hop-bandet Klovner i kamp fra Tåsen i Oslo. Nå er han aktuell i filmen «Den tolvte mann». Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
«DEN TOLVTE MANN»: Musiker Thomas «Fingern» Gullestad er medlem av den norske hip hop-bandet Klovner i kamp fra Tåsen i Oslo. Nå er han aktuell i filmen «Den tolvte mann». Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rapperen Thomas «Fingern» Gullestad skal spille motstandsmannen Jan Baalsrud i den nye filmatiseringen av «Ni Liv»-historien.

Under tittelen «Den Tolvte Mann», er Baalsruds historie på vei til lerretet igjen med Harald Zwart som regissør. Produksjonsteamet har vært på flere befaringer i Nord-Norge.

- Er alltid sulten For å spille rollen som Baalsrud må Gullestad gå ned omtrent 15 kilo. Det har ikke bare vært lett.

- Jeg har ikke så mye å gå på lenger og er alltid litt sulten. Hvert måltid mangler den halvkiloen med mat som jeg egentlig trenger, sier Gullestad til Dagbladet.

Han er kjent fra hiphop-bandet Klovner i kamp, som slapp ny musikk i forrige uke. Gullestad ledet flere tv-programmer sammen med Espen «Dansken» Selvig.

Selv om han ikke lenger har all verdens å gå på, skal han ned noen kilo til.

- Det er ganske tungt, men jeg skal ned til rundt 58 kilo, sier han og fortsetter:

- På påskeaften feiret jeg med en ganske normal porsjon påskelam. Det resulterte i et slags kolikkanfall med intense magesmerter.

Inkluderer tyskernes perspektiv Historien om Baalsrud ble først filmatisert av Arne Skouen i 1957, med Jack Fjeldstad i hovedrollen. Filmen ble Oscar-nominert til beste utenlandske film.

Zwarts utgave vil ikke bli en direkte «remake», den skal blant annet inkludere tyskernes og hjelpernes perspektiv i tillegg til Baalsrud, noe manusforfatter Petter Skavlan tidligere har bekreftet.

Jan Baalsrud var aktiv i motstandsbevegelsen under andre verdenskrig.

Amputerte flere tær Han var en del av Kompani Linge, som fikk spesialtrening i London. I 1943 reiste han til Nord-Troms sammen med andre fra kompaniet for å drive sabotasje mot tyskerne. Alle utenom Baalsrud ble oppdaget, som flyktet over grensa til Sverige.

Baalsrud overlevde takket være mye hjelp underveis, og etter over to måneder på flukt og i skjul for okkupasjonsmakten kom han seg inn i nabolandet. Han pådro seg imidlertid alvorlige frostskader, og måtte amputere flere tær.

Baalsrud gikk bort i 1988.

«Den Tolvte Mann» vil trolig få premiere neste år.

 NY MUSIKK:  Aslak «Alis» Hartberg, 
    Esben «Dansken» Selvig og  
    Thomas «Fingern» Gullestad er ute med ny musikk.  

Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
NY MUSIKK: Aslak «Alis» Hartberg, Esben «Dansken» Selvig og Thomas «Fingern» Gullestad er ute med ny musikk. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!