Finkelstein kastet ut av Israel

Professor og forfatter utvist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet kastet i helgen den amerikanske professoren og forfatteren Norman Finkelstein i en celle på flyplassen i Tel Aviv og utviste ham deretter fra landet.

Finkelstein, som selv er jøde, har de siste årene vært en markant kritiker av Israels okkupasjon av palestinske områder, og han har også anklaget israelske ledere for å utnytte holocaust i politisk øyemed.

Da den 55 år gamle professoren ankom Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv fredag, ble han stanset av Shin Bet og avhørt i flere timer. Deretter ble han plassert i en celle på flyplassen, før han etter 24 timer ble satt på et fly tilbake til Amsterdam, skriver avisen Haaretz.

Shin Bet begrunner utkastelsen med at Finkelstein «mistenkes for å være involvert i fiendtlige handlinger i Libanon», og hevder at han ikke svarte oppriktig på spørsmål om dette under avhørene.

Uforstående

Finkelstein stiller seg helt uforstående til påstanden, og hevder at han svarte ærlig og oppriktig på alle spørsmål som ble stilt.

- Bortsett fra mine politiske meninger og min forskning, er det ikke stort å si om meg. Jeg har verken vært involvert i selvmordsaksjoner eller hemmelige møter med terroristorganisasjoner, sier han oppgitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer