Finland liker Kiki

Finnene setter pris på moteekspertens smak.

(Dagbladet.no): Moteprofet i eget land blir man som kjent ikke uten videre. Men nå får Kiki Sørum anerkjennelse fra et av nabolandene våre.

Høythengende

Det er Finlands president Tarjja Halonen som har bevilget Finlands Løves Ridderskaps kommandørtegn til Kiki Sørum. Og nå er hun fornøyd:

- Ja, nå blir jeg kommandør, jeg kan kommandere som bare det, folk må gjøre som jeg sier, sier Sørum som forteller til Dagbladet.no at hun er veldig stolt over å ha jobbet med finske motevisninger i landets ambassade i Oslo i 25 år.

- Bare det er en bragd, jeg har gjort mye jeg, sier Sørum, som blant annet holder Finlands designer Jukka Rintala høyt. Hun har en forkjærlighet for finsk design som hun betegner som en blanding mellom øst og vest.

Et langt moteliv

Kiki Sørum har blant annet jobbet som moteredaktør i Hjemmet. Hun har hatt en motespalte i bladet KK og ifølge CVen hennes på nettsiden har hun også deltatt på Momarken, i Buddy og programmet Åpen Post. I dag jobber hun som frilanser og hun har også tidligere mottatt en flere priser for sin innsats. Men det meste kommer fra utlandet.

- Det er jo typisk at man ikke blir profet i sitt eget land, når man stikker nesa fram får man pepper, sånn er det bare, sier Sørum, som understreker at hun også har fått en pris fra Frankrike, landets tredje mest høythengende. Og nå er hun umåtelig stolt av den nye prisen.

- Den henger høyt. Det er vel en takk for å ha satt mote på kulturkartet. Det er viktig å fortelle om mote og livsstil og jeg gir meg ikke, avslutter Sørum, som mottar prisen 15.00 i dag i ambassadørens residens i Oslo.

STOLT:</B> Kiki Sørum har jobbet med mote, også finsk, i en årrekke.
<B>LIKER KIKI:</B> Finlands president Tarja Halonen har bestemt at Kiki får prisen.