Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Finn på veggen

I dag blir Finn Kalvik hengt opp på veggen på Theatercaféen i Oslo. Der skal han henge til jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Portrettet som kameraten Vebjørn Sand har malt, er også blitt cover på Kalviks nye plate, «Imellom to evigheter». Men siden Kalvik selv er en habil maler, er det vel naturlig å spørre om hvorfor han ikke malte et selvportrett?

Som en baby

- Det blir på neste plate. Jeg har malt meg sjøl, men bildene er så røffe, ikke så klassiske som Vebjørns. Jeg ser ut som en baby, litt sånn Rubens-aktig, sier 53-åringen Kalvik, og kikker på coveret.

Han legger til med et lite sukk:

- Det kommer nok til å bli delte meninger om dette bildet. Jeg har begynt å høre rykter. Men stikker man hue ut, må man regne med å få det choppa av. Noen ganger har jeg lyst til å gjøre noe helt annet, sier Kalvik, som er vant til den slags reaksjoner.

Inni coveret skjuler Finn Kalviks første plate på fem år seg. På «Imellom to evigheter» har han alliert seg med produsenter som Ole Evenrud (på to kutt), Thomas Siqveland og Stein Berge Svendsen, og singelen «Trøstevise» har allerede blitt en hit - på Norsktoppen. Duetten med Cajsa Stina Åkerström har tekst av Kalvik og musikk av ABBA-Benny.

- «Trøstevise» er en instrumental fra Benny Anderssons andre soloplate. Jeg ringte ham for et par år siden og spurte om jeg fikk skrive tekst til den. «Det er mange som har spurt om det, sa Benny, men du skal få gjøre det siden du skriver så gode tekster,» sier Kalvik stolt.

Livsbegjær

Hvorfor ble plata hetende «Imellom to evigheter»?

- Jeg hadde lyst til å lage en låt som reflekterer livsbegjæret mitt. Egentlig kom det fra en button som datteren til en Club 7-venninne av meg gikk med - «Jeg tror på et liv før døden» sto det på den. Men det ble for rått, syntes jeg, døden er et betent ord.

«Imellom to evigheter» er Finns første for det splitter nye selskapet daWorks, som også har kjøpt rettighetene til de gamle platene til trubaduren.

I første omgang skal seks gamle Kalvik-plater, blant dem «Tusenfryd og grå hverdag» (1971) og «Nøkkelen ligger under matta» (1974), ut på CD for aller første gang.

NY PLATE: Finn Kalvik har gitt ut sin første plate på fem år.