Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Finn stillheten i romjula med fredfylte toner fra et piano

Wandrups utvalgte: Stein Berge Svendsen med julealbum.

PÅ LILLEHAMMER: Her er Stein Berge Svendsen på plass i Dagbladets rom 316 under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Han akkompagnerte samtalen mellom Vigdis Hjorth og Tom Stalsberg. Bak pianoet skimtes kanonfotograf Lars Eivind Bones. Foto: Fredrik Wandrup
PÅ LILLEHAMMER: Her er Stein Berge Svendsen på plass i Dagbladets rom 316 under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Han akkompagnerte samtalen mellom Vigdis Hjorth og Tom Stalsberg. Bak pianoet skimtes kanonfotograf Lars Eivind Bones. Foto: Fredrik Wandrup Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Stein Berge Svendsen er kjent som filmkomponist og plateprodusent. I hans studio har en hærskare norske artister dratt nytte av hans magiske touch. I forskjellige funksjoner har han bidratt på over 200 plater og lagd musikk til haugevis av filmer og TV-program.

TOLV SANGER til jul, på et fredfylt piano. Framført av Stein Berge Svendsen.
TOLV SANGER til jul, på et fredfylt piano. Framført av Stein Berge Svendsen. Vis mer

Vi som kjenner ham, vet at han også er en strålende pianist, med dyp feeling og myk melodiøsitet. Nå har spilt inn en juleplate, «Twelve Songs For Christmas - peaceful piano», under navnet Stein Berge. Helt alene med tangentene gir han poetiske og personlige tolkninger av norske og utenlandske julesanger.

Bedre akkompagnement får du ikke til gløgg og pepperkaker i romjulsfreden. Stillferdig musikk til rolige dager. Selv har han komponert de stemningsfulle sangene «Adventsvise», «Julbokk-gløtt» og «Verden blir hvit». Om det siste ikke blir innfridd, brer lyset seg under Berge Svendsens myke fingre.

Dette er en plate i slekt med moderne klassikere som Bugge Wesseltofts «Snowing On My Piano» og Olga Konkovas «December Songs».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!