Finne-arving i oppvaskmøte

I morgen reiser Finne-arvingen Thore Elton til Molde for å møte Forbrukarrådet i Møre og Romsdal. Utfallet av møtet kan bli avgjørende for alle som mener de har kjøpt verdiløs kunst med påstemplet signatur.

Mandag skal Økokrim ta stilling til hva de gjør med anmeldelsen mot selskapet Adamsøy AS. En kunstkjøper har forlangt pengene tilbake fordi hun er i tvil om de bildene hun har kjøpt er verdt prisen, siden signaturen bare er påtrykt.

Underdirektør Lauritz Godøy i Forbrukarrådet i Møre og Romsdal bekrefter at de skal ha møte med Elton i etterkant av Molde Kunstforenings salg av flere hundre bilder med Ferdinand Finnes signatur.

- Vi har hatt en god del telefoner fra folk over hele fylket, fra Ålesund, Kristiansund og Molde. De vil vite hva de skal foreta seg. Vårt råd så langt har vært at de bare kan ta det med ro og nyte kunsten inntil de får nærmere beskjed gjennom mediene. Det kan ta et par måneder før vi har ferdigbehandlet hele sakskomplekset, sier underdirektør Lauritz Godøy i Forbrukarrådet i Møre og Romsdal til Dagbladet.

Han understreker at han vil legge vekt på konklusjonen i revisorrapporten. I tillegg vektlegges uttalelsene fra folk med spesialkompetanse på grafikk.