Finnenes glemte «Skrik»

Etter et liv inn og ut av glemmeboken, seiler nå Finlands store maler Helene Schjerfbeck opp som et av høydepunktene på sommerens kulturkalender i London.

Signaturverk: Den røde flekken er alt som skiller bildet fra å være en dødsmaske. Självporträtt med röd fläck fra 1944. Foto: Finlands Nationalgalleri / Henri Tuomi
Signaturverk: Den røde flekken er alt som skiller bildet fra å være en dødsmaske. Självporträtt med röd fläck fra 1944. Foto: Finlands Nationalgalleri / Henri Tuomi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HELSINGFORS (Dagbladet): Royal Academy of Arts byr nå på et møte med «Finlands best bevarte hemmelighet» og konkluderer med at Schjerfbeck er en ny og spennende maler for den store internasjonale kunstscenen. I hjemlandet har hun sakte vokst seg til å bli en nasjonalskatt, og er den finske kunstneren som har oppnådd de høyeste prisene på internasjonale auksjoner.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer