FINN ÉN FEIL ... og det er ikke en diskusjon om klassesamfunnet vi er ute etter. Foto: ITV
FINN ÉN FEIL ... og det er ikke en diskusjon om klassesamfunnet vi er ute etter. Foto: ITV Vis mer

Finner du feilen på dette «Downton Abbey»-bildet?

Oops!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Sesong fem av «Downton Abbey» er rett rundt hjørnet, og dermed har også promoteringen av serien rullet igang for fullt alvor.

Men da den britiske tv-kanalen ITV skulle friste publikum med nye bilder fra det herskapelige livet i 1924, var ikke alt som det skulle.

I forgrunnen finner vi riktignok Hugh Bonneville og Laura Carmichael standsmessig antrukket som Earl of Grantham og Lady Edith.

Nips fra en annen tid Men det er et tredje element i bakgrunnen som raskt ble hovedfokuset for de fleste straks bildet begynte å spre seg på nettet i går.

På peishylla står nemlig en plastflaske med vann, noe som passer dårlig inn både tids- og interiørmessig.

De første plastflaskene dukket opp på slutten av 40-tallet, men på grunn av høye priser ble de ikke tatt vidt i bruk før tidlig på 60-tallet.

Flere har det siste døgnet tøyset med at dette kan være et lite hint om hva vi kan forvente av femtesesongen. Kanskje var det Crawley-familien som fant opp plastflasken - og det er slik de har råd til å bo så flott som de gjør?

Også andre feil Mest sannsynlig er det likevel en på settet som har vært slepphendt med vannflasken sin.

Som The Guardian påpeker er ikke dette første gang historiske feil har dukket opp i serien: Tidligere har også tv-antenner, gule dobbeltlinjer på veiene og en moderne vinterhage sneket seg med på tv-ruten.

Femte sesong av «Downton Abbey» fortsetter seks måneder etter hendelsene i finalen på fjerdesesongen. Denne gangen er det valget av den første Labour-regjeringen som sår splid mellom beboerne på eiendommen.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer