Finner du ut at du er vennegjengens «Duff» er det ingen grunn til å le

Men det kan du forhåpentlig med vår neste filmklubb-film.

(Dagbladet): For de uinnvidde står «Duff» for designated ugly fat friend - den i gjengen som får de andre til å framstå som penere eller mer vellykkede.

Neppe det kuleste merkelappen å bli påklistra, hvertfall ikke de sårbare i tenåra, og det synes da heller ikke Bianca (Mae Whitman) i den nye ungdomskomedien titulert - nettopp - «The Duff».

Hennes kamp for å bygge den indre styrken som skal til for å overbevise folka rundt seg om meningsløsheten ved slike rolletildelinger, er ryggraden i den moderne «stygg andunge»-historien.

Den er utpekt til en umiddelbar ungdomsfilm-klassiker av det toneangivende filmbransjebladet Variety.

Filmen har ordinær kinopremiere i Norge 10. april. Men er du medlem av Dagbladets filmklubb kan du gå på førpremiere allerede mandag.

Vi viser filmen på Ringen kino i Oslo, Magnus Barfot i Bergen, SF Kino i Stavanger, Prinsen kino i Trondheim og Aurora i Tromsø 23. mars klokka 18.

Det er bare å vise sms-en fra oss i billettluka (så lenge det er ledige kinoseter - her er det først-til-mølla-prinsippet som gjelder). Billig er det også: Du betaler ikke noe mer enn de fem kronene det koster å motta tekstmeldinga, og du kan ta med deg en venn.

Er du ikke medlem i Dagbladets filmklubb, ser du under hvordan du melder deg inn (og ut).

Slik funker Dagbladets filmklubb: Torsdagen før visning sender filmklubben ut invitasjoner til medlemmene på SMS. Det koster fem kroner å motta denne tekstmeldingen. Gå til en av kinoene vi samarbeider med og vis fram SMS'n, så får du to billetter uten å betale noe mer.

Slik melder du deg inn: Send FILMKLUBB BY til 2400, der BY er Oslo, Bergen, Tromsø eller Stavanger.

Eksempel: FILMKLUBB OSLO til 2400.

Ta med deg mobilen til din kino med SMS'en klar for å hente billetten. Billetter deles ut til salen er full. Altså: Førstemann til mølla.

Slik melder du deg ut: Send FILMKLUBB BY STOPP til 2400. Eksempel: FILMKLUBB OSLO STOPP til 2400.