Finner en voksen mann nestekjærlighet på bussholdeplassen?

Else Kåss Furuseth plasserte Espen på buss-stopp.

I kveld har Else Kåss Furuseth premiere på en ny runde av showet «Else» på TV2. 

I programmet sender hun Espen Lervaag ut i Oslo for å finne ut om en voksen mann kan finne nestekjærlighet på en bussholdeplass? For hva gjør du når du ser en voksen mann som fryser?

Går du likegyldig videre? Videoen som oppnår klikk på Youtube, er - selvsagt - en vri på kampanjefilmen som SOS-barnebyer produserte, og som fikk mye oppmerksomhet for et par-tre uker siden.

- Jeg så den originale filmen og synes den er veldig fin og ikke minst, inspirerende. Vi burde bry oss mer. Og så kom jeg til å tenke på at Bård Tufte Johansen har sagt at ingen bryr seg om menn i 40-åra. Og jeg må innrømme at jeg glemmer dem ganske lett selv også. Ja, de hever høy lønn, kjører Tesla og sjefer rundt, men når var det sist jeg sendte dem en kjærlig tanke, spør Else Kåss Furuseth - og fortsetter:

- Jeg ville se om folk bryr seg om halvgamle typer og sendte Espen fra redaksjonen. Han har nesten bikka førr. Kjærligheten satt kanskje litt lenger inne, men vi fikk nok en gang bevist at «love is all around». Gi en 40-åring en klem i dag, sier Else Kåss Furuseth.          

Tynnkledd gutt Det var et smart grep. SOS-barnebyer ville sjekke hvor mange som ville hjelpe en tynnkledd, hutrende gutt på en bussholdeplass i Norge - for å gi oppmerksomhet til de barna som virkelig fryser i Syria.

Det viste seg at oslofolk var langt mindre kalde og fjerne enn man kanskje ville tro. Mange stoppet og pratet med gutten og ga ham sine egne klær. 

Internett-farsott Kampanjevideoen der forbipasserende stopper, snakker med den tynnkledde gutten som heter Johannes (11) fra Moss, og gir han klær slik at han ikke fryser, ble en liten farsott på internett.

Innen et døgn hadde videoen med den hutrende Johannes (11) i Oslo fått nesten 1,5 millioner klikk på Youtube.

Aftenposten la ført ut en artikkel, og et døgn etter var saken lest svimlende 1.527.044 ganger og delt nesten 100.000 ganger på Facebook.

Det konkrete resultatet lot heller ikke vente på seg: I den pågående Syria-kampanjen kom det inn over 1,5 millioner kroner — på ett døgn.

Den har ligget høyt oppe på topplista på nettstedet Reddit.com, og har blitt omtalt i internasjonale medier verden over.  Det tok helt av da den ble lagt ut på Youtube. «Gutten som fryser på bussholdeplassen»-videoen fikk faktisk mer Youtube-oppmerksomhet enn selveste «The Fox».

I en kommentar i Dagbladet påpekte likevel bloggeren Susanne Aabel den brutale sannheten: Folkets sanne ansikt hadde kanskje ikke vært like humant og hyggelig hvis det hadde sittet en liten skabbete, frossen rom-gutt på benken.

Else med solo-show Else Kåss Furuseth fikk sitt eget talkshow i fjor høst - med første sending i oktober.

I første program fikk publikum vite hvilken kranglefant og slåsskjempe Gahr Støre var som barn - sjokkerende nok. En slåsskamp i andre klasse førte til at tenna i ministerens underkjeve ikke er hans egne.

SPØR SÅ KOSELIG: Else Kåss Furuseth er ei talkshowvertinne som ikke griller, men som bare spør. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
SPØR SÅ KOSELIG: Else Kåss Furuseth er ei talkshowvertinne som ikke griller, men som bare spør. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Les Dagbladets anmeldelse av det første programmet. 

 

ELSE ER TILBAKE: Ny runde på eget talkshow.
ELSE ER TILBAKE: Ny runde på eget talkshow. Vis mer