Finneren fikk 420.000 kroner

Den ærlige søppelgraveren som fant 52 stjålne Oscar statuetter har fått premien sin. Nå kan han kjøpe seg ny smoking til søndagens Oscar-utdeling.

Den 61 år gamle søppelgraveren Willie Fulgear tenkte nok ikke på at han skulle bli verdenskjendis over natta, da han søndag kveld gjorde som han alltid har gjort: lette gjennom søpla bak et supermarked i Los Angeles' Koreatown.

Da han fant 52 skinnende blanke Oscar statuetter i søppelkontaineren puttet han dem sporenstreks i sin gamle Cadillac og kjørte til politiet med dem.

Nå blir han premiert av firmaet som stod for frakten av statuettene. 50 000 dollar, eller rundt 420 000 norske kroner er finnerlønna. I tillegg er Fulgear invitert til den store Oscar-festen søndag.

- Jeg har jo ikke akkurat reddet livet til noen, sa den nyslåtte helten av Hollywood under en seremoni utenfor den lokale politistasjonen. - Jo forresten, jeg reddet Oscars.

Ønsker seg film om livet sitt

For en uke siden levde Fulgear av å redde makindeler ut av søpla for å gjennvinne dem. Nå håper han at de 15 minuttene med berømmelse han har fått skal gi ham en bokkontrakt eller en film om hans liv, skriver Nando Times.

Pengene skal han bruke for å finansiere et hjem for sin 22 år gamle sønn, Allen.

Fulgear er også svært fornøyd med at han har fått billetter til Oscarshowet søndag. - Jeg kan ikke vente, de skal dresse meg opp med smoking og jeg håper å få treffe Billy Crystal.

I tillegg håper Willie Fulgear at publisteten rundt funnet fører til at han finner igjen sønnens mor som han ikke har hatt kontakt med siden de skilte lag i 1983. - Jeg ønsker at min sønn skal bli kjent med sin mor.

HELT AV HOLLYWOOD: Willie Fulgear intervjues av TV. Nå håper han at livet hans skal bli film, etter at han reddet 52 Oscarstatuetter fra en uviss sjebne.