- Finnes det en lege i salen?

Dramatisk på premieren til Kjersti Horn i Sverige.

DRAMATISK: Det ble en dramatisk start på oppsetningen av Moskva 7. oktober på Stockholms Stadsteater i kveld. På premieren til stykket. som Kjersti Horn har regien på, måtte hele salen evakueres da en publikummer fikk et illebefinnende.
DRAMATISK: Det ble en dramatisk start på oppsetningen av Moskva 7. oktober på Stockholms Stadsteater i kveld. På premieren til stykket. som Kjersti Horn har regien på, måtte hele salen evakueres da en publikummer fikk et illebefinnende.Vis mer

||| (Dagbladet:) Det ble en dramatisk start på norske Kjersti Horns premiereforestilling av «Moskva 7. oktober» på Stockholms Stadsteater i kveld.

Foran en fullsatt sal sviktet teknikken, mikrofonen til en av hovedrolleinnehaverne sluttet å fungere og det var vanskelig å høre hva som ble sagt fra scenen.

- Minutter seinere kom klisjeen «- Fins det en lege i salen?», forteller publikummer Malin Rønning til Dagbladet.

- Ekkel følelse -  Stemningen ble urolig. Det var en ekkel følelse, fordi man ikke visste hva som hadde skjedd. Skuespillerne ble tydelig preget av dette og gikk fram til scenekanten og spurte en gang til om det var en lege i salen. En kvinne reiste seg opp og fortalte at hun var lege, og tok hånd om situasjonen.

Teatersjef Benny Fredriksson kom også ut på scenen og ba om at det måtte ringes til en ambulanse.  

Hele salen ble deretter tømt, i påvente av ambulansepersonell. Etter 10-15 minutter fikk publikum gå inn igjen og forestillingen, som Kjersti Horn har regien på, fortsatte. Da var også teknikken i orden, og teatersjefen kunne fortelle at det gikk bra med vedkommende.

- Det så dramatisk ut Stykket bygger på den sanne historien om journalisten Anna Politkovskaja, som ble myrdet utenfor sitt hjem i Moskva i 2006.

- Det er samtidsdramatikk på høyeste plan, sier Kjersti Horn, som beskriver premieren som dramatisk.

- Det kjentes alvorlig når en av publikummerne fikk et illebefinnende i salen. Det så klart ekstra dramatisk ut når man får en slik alvorlig hendelse på en premiere når alle har nervene i høyspenn, forteller Kjersti Horn til Dagbladet etter overstått premiere.

- Ellers gikk oppsetningen relativt bra. Man føler seg alltid litt tom etter at man er ferdig med en premiere. Til tross for at det ble en litt vel spesiell kveld som påvirket alle veldig, ble stykket godt mottatt.