Anmeldelse: «Sånn er Norge»

Finnes det ikke et mer sexy tema?

Harald Eias nye program er «Brilles» entusiastiske og snusfornuftige lillebror.

LANDET VÅRT: «Sånn er Norge» vil kaste nytt lys over Norge. Programleder Harald Eia skal gi publikum ny innsikt om hvem vi er, hvorfor vi er blitt som vi er og hvorfor Norge er et av verdens mest vellykkede samfunn. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Det er slutt på dagene Harald Eia okkuperte den midterste plassen i populærvitenskapelige «Brille». I september ble det nemlig kjent at Einar Tørnquist tar over stafettpinnen som programleder.

Siden har Eia byttet beite og forlatt TVNorge for å vende tilbake til statskanalen.

«Sånn er Norge» er hans nye prosjekt, og igjen går Eia for sin særegne formel som blander kunnskapslek med humor. Men hva er så temaet?

Eia innleder programmet med å si at han «ønsker å komme til bunns i det norske samfunn».

Jaha. Finnes det ikke et mer betent, om ikke et mer sexy tema? Har ikke «norske verdier» blitt snakket i hjel? Men verdier som likestilling og uavhengighet skal han altså sette under lupen.

Spørsmålet blir om ivrig kunnskapsformidling vil funke i dette lille studioformatet. Episodene er på et snaut kvarter og studioet er beskjedent innredet: En TV-skjerm, et bord og bak sitter sjefen selv.

Det ser ut som Eia er vikar for John Oliver. Her legger man opp til at Harald Eia, ene og alene, skal holde på oppmerksomheten vår. Av erfaring har han vist seg god til det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer