Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Arkitektur:

Finnes det noe mer selvinnlysende enn å bygge det meste i tre?

Fordelene er svært mange.

MASSIV STUDENTBY: Det bygges fremdeles lite i CLT, men studentboliger er et unntak, og mest kjent er Moholt i Trondheim. Foto: Kjersti Lie / Wikipedia
MASSIV STUDENTBY: Det bygges fremdeles lite i CLT, men studentboliger er et unntak, og mest kjent er Moholt i Trondheim. Foto: Kjersti Lie / Wikipedia Vis mer

Inntil nylig har planleggingen av nytt regjeringskvartal gått etter planen. Lokomotivet Statsbygg har pløyd seg gjennom all motstand fra Oslo kommune, sinte arkitekter, tidligere statsministre, riksantikvar, byantikvar – og spydige kommentatorer som undertegnede.

Men så skjedde det noe like før juleferien. VG hadde samlet fire partiledere foran Høyblokka: Trygve Slagsvold Vedum (Sp), Knut Arild Hareide (KrF), Jonas Gahr Støre (Ap) og Kari Elisabeth Kaski (fungerende, SV). De nydannede firerbanden ville gjerne snakke om at de var i gang med å stikke kjepper i hjulene til Statsbygg og deres sjef oppe i departementet, Jan Tore Sanner.

Når jeg sier «kjepper», så er det en underdrivelse. Slagsvold Vedum snakket om de enorme bjelkene i limtre som setter sitt preg på Gardermoen, og alle fire var opptatt av å snakke om massive byggeelementer i tre, som de ønsket å lempe over på Statsbygg for bruk i det nye regjeringskvartalet.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?