KOMMENTARER

Regionreformen:

Finnmark som egen stat?

Nei, motstanden mot sammenslåing i nord er ikke så total som en kan få inntrykk av.

MER AVVENTENDE: Saken om regionreform skal ikke formelt behandles i Sametinget før i juni, men holdningen er klart mer avventende og mindre konfronterende enn i Finnmark forøvrig. Her sametingspresident Aili Keskitalo. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
MER AVVENTENDE: Saken om regionreform skal ikke formelt behandles i Sametinget før i juni, men holdningen er klart mer avventende og mindre konfronterende enn i Finnmark forøvrig. Her sametingspresident Aili Keskitalo. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

KARASJOK (Dagbladet): Stortinget har i to omganger stemt for regionreform og sammenslåing av Troms og Finnmark, men det har vist seg tett på umulig å få til en avtale som begge parter har kunnet slå seg til ro med.

Hvorfor bry seg?

Viktigheten av en god nordområdepolitikk blir nok av mange nordmenn avfeid som en floskel. Men fiskeriressurser, andre naturresurser i de enorme områdene, turisme og ikke minst grensa til Russland gjør nord til den kanskje strategisk viktigste regionen i landet.

Da kan man gjerne flire av at redaktøren i den samiske, norskspråklige avisa Ságat mener at Finnmark bør bli en egen stat dersom sammenslåing med Troms er alternativet. Som om det var like greit å bli kvitt hele fylket.

Det bør heller uroe oss at den politiske prosessen med å få til en løsning for de to nordligste fylkene har kommet på så gal kurs. At motstanden er blitt så stor at det tilsynelatende nærmer seg katalanske tilstander.

Da er det også godt å se at motstanden ikke er så total som inntrykket kan gi. Pragmatismen har vekstvilkår nord for polarsirkelen også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer