Troms og Finnmark er siste fylker som tvinges over på DAB

Finnmarkingene raser mot DAB: - Radioen her er som et blinklys, den faller ut hele tida

Finnmark har dårlig radiodekning og blir siste fylke som slår av gamle radiosignaler. Finnmarkingene tror ikke at DAB-dekninga vil være god nok innen den tid. 

DÅRLIG DEKNING: Finnmark er det norske fylke med færrest folk og flere områder uten  radiodekning. Bussjåfør Yngve Isaksen (59) og andre Dagbladet møter forteller at DAB-dekninga er verre enn FM-dekninga i fylket. Foto: Gabrielle Graatrud / Dagbladet
DÅRLIG DEKNING: Finnmark er det norske fylke med færrest folk og flere områder uten radiodekning. Bussjåfør Yngve Isaksen (59) og andre Dagbladet møter forteller at DAB-dekninga er verre enn FM-dekninga i fylket. Foto: Gabrielle Graatrud / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FINNMARK (Dagbladet): - Det er nok mange svarte områder her oppe. Folk gjør narr av den DAB-omlegginga, sier Kjell Vidar Ryeng (69).

Pensjonisten jobber i vintersesongen som sjåfør i områdene rundt Kirkenes, og har den siste tida kjørt alt fra flyktninger fra Storskog til turister som skal besøke Finnmarksvidda. Han mener imidlertid den norske omlegginga til DAB-radio er helt ute på viddene.

- På hytta i Øvre Pasvik får jeg bare inn DAB-kanaler på én eneste plass, og flytter jeg radioen, faller hele systemet ut og jeg må ta med radioen til byen og stille den om, sukker han og legger til:

- Det er en sikkerhetsrisiko. Det er viktig med meldinger om alvorlige hendelser eller om veiene er stengte, spesielt på hytta.

Finnmark siste DAB-fylke

11. januar startet Norge, som første land i verden, med en tvungen omlegging fra tradisjonell FM-radio til digital DAB-radio. Nordland var første fylke hvor FM-signalene ble stengt og radiolytterne måtte ha DAB-radio for å få inn NRK og riksdekkende kanaler. Omlegginga førte til telefonstorm hos NRK.

8. februar ble FM-signalene til NRK skrudd av i Trøndelag og Møre og Romsdal, og deretter skal fylke etter fylke stenge FM-nettet til fordel for DAB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer