Finns første trinn

Det har vært en pine for Finn Schjøll ikke å kunne danse. Nå får han profesjonell hjelp i TV2s glamorøse serie «Skal vi danse».

Som liten ble blomsterhandleren kjent fra «God Morgen, Norge!» på TV2, iført findressen og sendt på danseskole. Å kunne føre partneren sin elegant i en wienervals, var del av den forventede dannelsen. Men vesle Finn fikk aldri helt sving på sakene.

-  Det har vært grusomt ikke å kunne danse, sier Finn Schjøll (57).-  Siste dans har vært mitt eneste håp på dansegulvet. Da kan jeg bare subbe rundt.

Men nå skal handikappet rettes på. Finn er en av ti norske kjendiser i TV2s storsatsing «Skal vi danse», som fra søndag 15. januar sendes direkte fra Sonja Henie-salen på Hotel Plaza i hovedstaden.

Konkurranse

Hver av kjendisene er paret opp med en profesjonelle danser, som skal være pedagog og koreograf. Sammen skal de konkurrere i ti ulike selskapsdanser, fem latin- og fem standarddanser. Hvem som går ut og hvem som går videre, avgjøres av en fagjury og tv-seerne.

Finn Schjølls dansepartner, Lena Granaas Lillebø (29), har fem NM-titler bak seg. Hun har følgende første tips til partneren:

-  Husk å slappe av. Nyt dansen, og ikke bli for opphengt i trinnene, sier hun, og forventer at Finn er ivrig, motivert og lydig.

-  Og jeg forventer at hun gjør så godt hun kan med en trestokk som meg, og at hun er hyggelig, sier Finn.

 FÅR HJELP: -  Siste dans har vært mitt eneste håp på dansegulvet. Da kan jeg bare subbe rundt, sier Finn Schjøll (Blomster-Finn). Finn er en av ti norske kjendiser som får profesjonell dansehjelp i TV2s storsatsing «Skal vi danse». Foto: Ole C.H. Thomassen
FÅR HJELP: - Siste dans har vært mitt eneste håp på dansegulvet. Da kan jeg bare subbe rundt, sier Finn Schjøll (Blomster-Finn). Finn er en av ti norske kjendiser som får profesjonell dansehjelp i TV2s storsatsing «Skal vi danse». Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Programledere for «Skal vi danse» er Guri Solberg og Tommy Steine.

-  Dette blir et fyrverkeri med en god dose glamour, gnagsår og stive muskler, sier Guri.

Tommy har selv konkurrert i dans i sju år, riktignok for lenge siden. Men hans verste danseopplevelse sitter fortsatt friskt i minnet.

Populært

-  Vi var noen gutter som danset jive da skoen min plutselig løsnet og føyk ut blant publikum. Jeg måtte danse videre med bare én sko. En skikkelig pinlig opplevelse, sier programlederen.

«Skal vi danse» er en norsk versjon av det populære BBC-konseptet «Strictly Come Dancing». I høst har dansk TV2 hatt stor suksess med sin versjon, «Vild med dans». Programmet er den mest sette fredagsunderholdningen på ti år, og 1 925 000 seere fulgte finalen.

-  Kjente mennesker, som vi kjenner fra andre settinger, får en utfordringen som folk er veldig spente på om de klarer. Det tror jeg er en av grunnene til suksessen, sier informasjonssjef i TV2, Jørun Rasdal Unneland.

-  Programmet er et av de heteste på det internasjonale rettighetsmarkedet, i tillegg sender dere direkte med fullt liveband. Dette blir ikke billig?

-  Det blir ikke blant de billigste programkonseptene vi lager, og ligger i det øvre sjiktet per time produsert underholdning, er det eneste Unneland vil si om prisen. Selskapet Monster er hyret inn til selve produksjonen.

Også TVNorge kaster seg på dansebølgen neste sesong, med «Dansefeber». Men kanalen har en yngre målgruppe i tankene enn TV2 har med sin danseserie.